Publicaties

MiFID II - Jaaroverzichten 2019
De herziene Europese richtlijn MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive 2014/65/EU) vereist dat beleggingsondernemingen die portefeuillebeheer uitvoeren en namens hun klanten handelen, jaarlijks een samenvatting openbaar maken voor elke categorie van financiële instrumenten. In deze samenvatting staat de top vijf van plaatsen waar orders van klanten zijn uitgevoerd en de top vijf van beleggingsondernemingen waar deze orders voor klanten zijn uitgevoerd (uitgedrukt in handelsvolumes in het voorgaande jaar en informatie over de kwaliteit van uitvoering).

De volgende informatie is gepubliceerd in overeenstemming met de technische standaarden zoals beschreven in de Europese verordening RTS 28 (Commission Delegated Regulation EU/2017/576) en is gebaseerd op het aanbieden van beleggingsdiensten aan professionele klanten in het kalenderjaar 2019.

Download jaaroverzicht – Commodities Derivatives 2019 (Engelstalig)
Download jaaroverzicht – Currency Derivatives 2019 (Engelstalig)
Download jaaroverzicht – Debt Bonds 2019 (Engelstalig)
Download jaaroverzicht – Debt Money Market Instruments 2019 (Engelstalig)
Download jaaroverzicht – Equities 2019 (Engelstalig)
Download jaaroverzicht – Equity Derivatives 2019 (Engelstalig)
Download jaaroverzicht – Interest Rate Derivatives Futures and Options 2019 (Engelstalig)
Download jaaroverzicht – Interest Rate Derivatives Swaps 2019 (Engelstalig)
Download jaaroverzicht – Securities Financing Transactions 2019 (Engelstalig)
Download jaaroverzicht – Structured Finance Instruments 2019 (Engelstalig)

Download Top 5 overzicht van tegenpartijen (Excel-bestand)
Jaarverslag APG Groep N.V. 2019
APG behaalde voor zijn pensioenfondsen en hun deelnemers over 2019 een rendement van 17,3% en een extra rendement van 56 basispunten. Tegelijkertijd slaagde APG erin om de gemiddelde prijs per deelnemer te verlagen naar €67,30. Daarnaast verleende APG 975.000 deelnemers inzicht in pensioenvermogen en 1.845.000 deelnemers inzicht in inkomen voor later. De omzet van APG bedroeg in 2019 €944 miljoen. Het netto resultaat kwam uit op €53 miljoen. APG behaalde over 2019 een sterke reputatie score van 70,7. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag. Bekijk het op jaarverslag.apg.nl
AM View, jaargang 11, nummer 2, april 2020
STILSTAND IS ACHTERUITGANG
Maar toch was stilstand de beste optie. Einstein (pagina 5) vond de kracht van samengestelde interest al onvoorstelbaar; dus als de exponentiële groei boven een normaal rentetarief uitgaat, en over dagen in plaats van jaren wordt berekend, gaat het resultaat al snel het begrip te boven. Het indammen van het virus krijgt terecht voorrang boven het kortetermijnbelang van de economie.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.
White paper - Pension infrastructure technology assessment
This paper is the summary of a distributed ledger technology (DLT) assessment and its outcome. The assessment was commissioned by APG on behalf of a consortium of pension stakeholders who joined forces in the Pension Infrastructure (PI) project. The latter is a unique Dutch pension use case that aims at increasing operational efficiency, improving participant experience, and creating value for society.

The key question was: can we use DLT to better organise the Dutch pension system, and is it technically feasible? To answer it, we developed a custom framework, leading to distilled insights in the rapidly maturing and volatile DLT market. The assessment was carried out in Q1 2019 by APG, PGGM and Accenture. TNO has supported this effort through contributing knowledge and feedback throughout the process.

Wie is APG

Een goede financiële toekomst voor generaties nu en straks

Werken bij APG

De ideale plek om te leren, te groeien en jezelf te bewijzen