Wanneer benaderen jullie mijn referenten?

Dit is afhankelijk van de vacature. Wanneer wij je referenties willen benaderen, zullen we hiervoor altijd eerst jouw toestemming vragen, dat zijn we ook verplicht.

Kan het zijn dat ik voor een functie moet verhuizen omdat jullie vestigingen in Heerlen en Amsterdam hebben?

De kans is zeer klein, maar wanneer dit gevraagd wordt, bepaal jij als medewerker of je hiermee akkoord gaat of niet. Wanneer je bereid bent te verhuizen ontvang je een verhuisvergoeding.

Hoe weet ik of de de vacature nog vacant is?

Wanneer de vacature online niet meer te vinden is, dan is de functie vervuld of komen te vervallen. Als je een vacature hebt gezien maar niet meer kunt vinden terwijl de sluitingsdatum nog niet voorbij is, dan is deze hoogstwaarschijnlijk vroegtijdig gesloten, in verband met interne wijzigingen of een hoge respons. De vacature is dan helaas niet meer vacant en in dat geval heeft het geen zin meer om te reageren.

Waarom staat de vacature al zo lang online?

Als een vacature al langere tijd online staat, dan zoeken we meestal meerdere kandidaten met hetzelfde profiel.

Ik heb geen ontvangstbevestiging gekregen. Wat nu? 

Wanneer je via de website solliciteert, ontvang je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging. Als je deze niet ontvangt, is er iets misgegaan. Je kunt dan het beste even contact opnemen met een van de recruiters.

Hoe lang duurt de sollicitatieprocedure?

Dit verschilt per vacature. Wij streven ernaar om binnen drie weken de procedure voor de kandidaat afgerond te hebben volgens het sollicitatieproces. Voor het volledige proces, klik hier.

Ik hoor niets over mijn sollicitatie. Wat moet ik doen?

Na de sluitingstermijn beantwoorden wij de sollicitanten binnen een paar dagen. Wanneer er geen sluitingstermijn is aangegeven, kun je een antwoord binnen een paar dagen na je sollicitatie verwachten. Uiteraard kun je altijd bellen, mailen, chatten, of via de sociale media contact zoeken met de betrokken recruiter.

Hoe weet ik waarom ik ben afgewezen?

Wanneer je niet uitgenodigd bent voor een gesprek ontvang je een email met toelichting. Als je op gesprek bent geweest, dan krijg je een telefonische toelichting.

Kan ik ook solliciteren als ik niet aan de eisen voldoe?

We adviseren je dan om niet te reageren op die vacature. Twijfel je toch? Neem dan contact op met de recruiter die vermeld staat in de vacature om te informeren naar je geschiktheid. 

Mag ik jullie bellen om meer informatie te krijgen over een vacature?

Je mag altijd bellen, mailen, chatten of via de sociale media contact zoeken met de recruiter die bij de vacature staat.

Kom ik als sollicitant in aanmerking voor reiskostenvergoeding?

Afhankelijk van de reisafstand is dit mogelijk. 

Bewaren jullie mijn gegevens?

Ja, jouw gegevens worden een jaar na het laatste contact bewaard. Bij je sollicitatie geef je hier je akkoord voor. Als je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit aangeven bij een van de recruiters. 

Moet ik de Nederlandse nationaliteit bezitten/kan ik vanuit het buitenland solliciteren?

De Nederlandse nationaliteit is niet verplicht. We hebben internationale functies binnen APG Asset Management. Voor de meeste functies verwachten we wel een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Kan ik ook in het buitenland werken?

We hebben twee buitenlandse vestigingen. In New York en Hongkong. Dit zijn kleine vestigingen specifiek gericht op Asset Management voor de lokale markt. Het komt voor dat medewerkers uit Nederland daar gaan werken. Dit is echter sporadisch het geval.

Ik werk bij een werving- en selectie/detacherings/uitzendbureau en heb de ideale kandidaat voor jullie. Mag ik dit aan jullie voorleggen?

APG schakelt voor de invulling van vaste functies sporadisch bureaus in waar al nauwe contacten mee zijn. Het heeft dan ook geen zin om contact op te nemen over een eventuele nieuwe samenwerking. 

Ik heb een profiel van een kandidaat die perfect past in jullie plaatje. Mag ik dit aan jullie voorleggen?

We nemen geen vrijblijvend voorgelegde cv’s aan van bureau’s. Kandidaten die voorgedragen worden op persoonlijke titel uit het eigen netwerk ontvangen wij graag.

Kan ik opleidingen/cursussen volgen?

We stimuleren medewerkers om te blijven leren en ontwikkelen, in je vak en als persoon. Samen stellen we een Persoonlijk Ontwikkelings Plan met bijbehorende acties op zoals werkafspraken en opleidingen. Zo bekijken we doorlopend jouw kansen en ontwikkeling,

Hoe faciliteren jullie reizen tussen de vestigingen en eventuele overnachtingen?

Je kunt kilometers declareren; 29 cent per kilometer, waarvan 19 cent netto en 10 cent bruto. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je gebruik maken van een NS-Businesscard van APG. Hotelovernachtingen die werk gerelateerd zijn worden door APG vergoed.

Wat voor mensen werken er bij APG?

We hebben veel verschillende collega’s. Wat we gemeen hebben is onze motivatie, doorzettingsvermogen, passie en drive. Ondernemend en oplossingsgericht. Het opleidingsniveau is vooral hbo en wo.

Heb je nog een andere vraag?

Stuur een mail naar sourcing@apg.nl en je krijgt binnen 5 werkdagen een reactie.