Wat houdt een traineeship in?

Ben jij toe aan een werk- en leeromgeving die net als jij ambitieus en innovatief is? Dan nodigen we je uit om te solliciteren naar één van de drie APG Traineeships. De traineeships bieden jou een mooie en unieke kans om je in twee jaar te ontwikkelen tot een sterke professional. Je werkt aan vier projecten op verschillende afdelingen. Dat geeft je de ruimte om te ontdekken waar je hart ligt.

Lees hieronder meer over het Corporate TraineeshipAsset Management Traineeship en het Asset Management Traineeship met quant-specialisatie 

Een ambitieuze werk- en leeromgeving

Asset Management Traineeship / Quant-specialisatie

Voor de quant-specialisatie van het Asset Management Traineeship zoeken we kwantitatieve wo'ers met een Mastertitel of PhD in econometrie of kwantitatieve financiering. Ook hier volg je een tweejarig programma met vier projecten op verschillende afdelingen die zijn afgestemd op jouw opleiding, ontwikkeling en ambitie. Bijvoorbeeld bij de afdelingen Quant Equities, Asset Allocation & Overlay, Asset Liability Management of Solutions. Je maakt hierbij gebruik van rijke datasets en geavanceerde tools. Tijdens elk project krijg je ondersteuning van een vakinhoudelijke projectbegeleider. Daarnaast heb je je gehele traineeship een coach als aanspreekpunt.

Door online te solliciteren geef je ons een eerste indruk van je achtergrond, persoonlijkheid en de ervaring(en) die je al hebt opgedaan.

Selectieprocedure APG Traineeship

Voor het APG Traineeship Corporate, Asset Management & Quant zijn er verschillende selectieprocedures. Waar de procedure verschilt lees je hieronder.

De capaciteitentest

Op basis van de cv-selectie worden de beste kandidaten uitgenodigd om een capaciteitentest te maken. Deze test geeft inzicht in je (huidige) werk- en denkniveau. Dit bestaat uit de onderdelen; matrixen, cijferreeksen en figuurreeksen. De test vul je thuis ‘online’ in. We bellen jou om je te informeren of je hebt voldaan aan onze normscore en of je uitgenodigd wordt voor de APG Match.

De APG Match

Deze dag wordt zowel voor het Corporate als het Asset Management Traineeship & Quant georganiseerd. Per traineeship worden zo'n 20 kandidaten uitgenodigd voor de APG Match in Heerlen of Amsterdam. Het programma van deze dag is gericht op elkaar leren kennen en bepalen wat we van elkaar kunnen verwachten. Het omvat een presentatie over wat het APG Traineeship inhoudt, speeddates met APG professionals, een lunch met huidige en oud trainees en andere medewerkers van APG en een borrel. Bij het Asset Management Traineeship & Quant maak je ook nog een business case en presenteer je de uitkomst voor een vakjury.

Corporate Traineeship: assesmentdag

De beste kandidaten van de APG Match worden uitgenodigd voor een assesmentdag in Amsterdam. Via individuele- en groepsrollenspellen, een business case en een pitch krijg je de kans om je te kwalificeren voor het Corporate Traineeship.

Asset Management Traineeship & Quant: persoonlijkheidstest en selectiegesprekken.

De beste kandidaten van de APG Match maken een persoonlijkheidstest en worden uitgenodigd voor twee opeenvolgende selectiegesprekken. De persoonlijkheidstest geeft een goed beeld van jouw karakter en competenties. In een persoonlijk gesprek ontvang je hierover feedback. Daarna heb je het laatste selectiegesprek met de traineecoördinator en een coach.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek bespreken we alle details van ons aanbod en ronden we alle administratieve handelingen af.