Zit je in de laatste fase van je studie?

Dan is een stage bij APG de mooiste brug naar een succesvolle carrière. Jaarlijks lopen er ongeveer 80 studenten stage bij APG. We hebben met name plek voor wo- en hbo-studenten in de studierichtingen IT, Finance en Asset Management. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden bij andere afdelingen binnen APG. De stages die we aanbieden zijn in Nederland, maar kunnen een internationaal karakter hebben met Engels als voertaal.

Je ontvangt bij APG een ruime stagevergoeding en intensieve begeleiding door een persoonlijke stagebegeleider. Samen geef je vorm aan jouw leerdoelen en stageopdracht. Op deze manier leer je APG van binnenuit kennen, denk je met ons mee en krijg je alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Zo leer jij van ons en wij van jou.

Je kunt kiezen uit 3 type algemene stages:

  • een werkervaringstage, waarbij je als derde of vierde jaars hbo-student dagelijks werkzaamheden verricht op een voor jou relevante afdeling
  • een onderzoeksstage, waarbij je als wo-student een concrete en goed onderbouwde vraag die van toegevoegde waarde is voor APG onderzoekt
  • een afstudeerplaats, waarbij je als 4de jaars hbo-student een brug slaat tussen theorie en praktijk

Als je bij ons stage wilt lopen, vragen wij ook iets van jou. Je bent jong, enthousiast en ambitieus leergierig, proactief, doelgericht en je vindt kwaliteit leveren belangrijk. Natuurlijk moet je een brede belangstelling hebben voor de financiële wereld en je aangesproken voelen door de maatschappelijke relevantie van de werkzaamheden van APG.

Quant stages

APG Asset Management maakt bij het beleggen veel gebruik van kwantitatieve modellen. We bieden diverse stages voor studenten econometrie, wiskunde of vergelijkbare studies die graag hun kennis in de praktijk willen brengen. Een aantal collega’s heeft een dergelijke studieachtergrond. Daarnaast heeft APG, als een van de grootste beleggers wereldwijd, de beschikking over rijke datasets en specialistische vakkennis. Je kunt dus rekenen op een inhoudelijk goede begeleiding.

Ook de afdeling Quantitative Equities, waar op systematische wijze volgens modellen in aandelen wordt belegd, biedt veel kwantitatieve uitdagingen. Denk aan projecten rondom de ontwikkeling van nieuwe beleggingsstrategieën. Bij de afdeling Asset Liability Management wordt continu onderzoek gedaan naar het effect van (beleggings-)beleid op de dekkingsgraad nu en in de toekomst. Ook de afdelingen Solutions, Asset Allocation and Overlay en de Trading Desk bieden interessante ontwikkelingsmogelijkheden voor kwantitatieve stagiairs.

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij de kwantitatieve afdelingen? Neem dan contact op met APG recruitment: sourcing@apg.nl. Voor afstudeerstages gaan wij graag met je in gesprek om een onderwerp te vinden dat voor beide partijen interessant is.