Talent en inzet

Met veel plezier en energie je werk kunnen doen, is belangrijk. Voor jou als persoon en professional en voor APG als werkgever en dienstverlener. En allebei willen we op een duurzame manier het meeste uit jouw talent en inzet halen. APG faciliteert je daarbij maar jij hebt als professional zelf de regie en verantwoordelijkheid. Aan de basis van jouw persoonlijke ontwikkeling staat je Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Ieder jaar bepaal je samen met je leidinggevende welke training of opleiding het beste aansluit op jouw behoefte en ambitie. Dit kan maatwerk zijn, maar het kan ook een bestaand corporate opleidingsprogramma zijn.

Corporate opleidingsprogramma

APG biedt verschillende corporate opleidingsprogramma’s voor iedereen die bij ons werkt. Deze zijn afgestemd op wat jij in welke fase van je loopbaan nodig hebt. Voor sommige functiegroepen zijn vakinhoudelijke opleidingen verplicht, bijvoorbeeld wanneer je vanuit je functie advies geeft over pensioenen. Maar bijvoorbeeld ook op het gebied van IT of marketing verwachten we dat je op de hoogte bent en blijft in jouw vakgebied. In sommige gevallen worden er wederzijdse afspraken gemaakt door middel van een studieovereenkomst.

Daarnaast kent APG corporate opleidingsprogramma’s die gericht zijn op kennisvergaring of competentieontwikkeling. Zo is er in samenwerking met de Universiteit van Maastricht een vakinhoudelijke opleiding samengesteld: ‘World of Pensions’. Een 5-daagse training die jou, indien nodig in jouw functie, als nieuwe medewerker introduceert in de pensioenmaterie. Er zijn ook algemene opleidingen op het gebied van leiderschap of projectmanagement.

3400 collega's in 300 verschillende functies.

Ontwikkel je potentieel

Talent Development binnen APG richt zich op Management Development en Professional Development. We hebben oog voor potentieel binnen het management en specialistische posities aan de top van de organisatie. Maar ook jong potentieel houden we goed in de gaten. Onze young professionals kunnen rekenen op alle aandacht voor hun ontwikkeling. In korte tijd kun je bij APG veel ervaring opdoen, door informele contacten op de werkvloer of de vele projecten waar we met verschillende expertises aan samenwerken. APG biedt volop uitdagingen die jouw kansen kunnen worden.

Kennis delen

APG stimuleert het delen van kennis. Onze hoogleraren begeleiden masterstudenten voor een scherp debat over collectiviteit en solidariteit. Vergroot je kennis met de top in hun vak. Bij ons benut je je potentieel volledig. Ook door het faciliteren van interne communities (zoals Young APG, Secretaresse platform, Topvrouwen en Active Aging) en door actief deel te nemen aan externe netwerken zoals Women in Financial Services (Wifs), de Kring van Pensioenspecialisten (KPS), het Nationaal Register en het PensioenLab, wordt kennisdelen gestimuleerd.

Professionele ontwikkeling wordt gestimuleerd