Veelgestelde vragen


Wanneer benaderen jullie mijn referenten?

Dit is afhankelijk van de vacature. Wanneer wij je referenties willen benaderen, zullen we hiervoor altijd eerst jouw toestemming vragen, dat zijn we verplicht.

Kan het zijn dat ik voor een functie moet verhuizen omdat jullie vestigingen in Heerlen en Amsterdam hebben?

De kans is zeer klein, maar wanneer dit gevraagd wordt, bepaal jij als medewerker of je hiermee akkoord gaat of niet. Wanneer je bereid bent te verhuizen ontvang je een verhuisvergoeding.

Hoe faciliteren jullie reizen tussen de vestigingen en eventuele overnachtingen?

Je kunt kilometers declareren; 28 cent per kilometer, waarvan 19 cent netto en 9 cent bruto. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je gebruik maken van een NS-Businesscard van APG. Hotelovernachtingen die werk gerelateerd zijn worden door APG vergoed.

Moet ik de Nederlandse nationaliteit bezitten/ Kan ik vanuit het buitenland solliciteren?

Nee, je mag een buitenlandse nationaliteit hebben. Wij hebben internationale functies binnen APG Asset Management. Voor de meeste functies moet je een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben, zowel mondeling als schriftelijk.

Kan ik ook in het buitenland werken?

We hebben twee buitenlandse vestigingen. In New York en Hongkong. Dit zijn kleine vestigingen specifiek gericht op Asset Management voor de lokale markt. Het komt voor dat medewerkers uit Nederland daar gaan werken. Dit is echter sporadisch.

Hoe weet ik of de de vacature nog vacant is?

Wanneer de vacature online niet meer te vinden is, is de functie vervuld, of komen te vervallen.

Ik heb een paar dagen geleden op werkenbijapg.nl een leuke vacature gezien, maar die staat nu niet meer tussen de vacatures

Dan is de vacature helaas niet meer vacant en heeft het geen zin meer om erop te reageren. 

Ik heb een vacature gezien, maar nu kan ik hem niet meer vinden terwijl de sluitingsdatum nog niet voorbij is

De vacature is dan hoogstwaarschijnlijk vroegtijdig gesloten in verband met interne wijzigingen of een hoge respons.

Ik hoor niets over mijn sollicitatie. Wat moet ik doen?

Na de sluitingstermijn beantwoorden wij de sollicitanten binnen een paar dagen. Wanneer er geen sluitingstermijn is aangegeven, kun je een antwoord binnen een paar dagen na je sollicitatie verwachten. Uiteraard kun je altijd bellen, mailen, chatten, of via de sociale media contact zoeken met de betrokken recruiter.

Waar kan ik terecht met vragen?

Je kunt altijd bellen, mailen, chatten of via de sociale media contact zoeken met een van de recruiters.

Bewaren jullie mijn gegevens?

Ja, jouw gegevens worden een jaar bewaard na het laatste contact. Bij je sollicitatie geef je hier je akkoord voor. Als je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit aangeven bij een van de recruiters. 

Hoe weet ik waarom ik ben afgewezen?

Wanneer je niet uitgenodigd bent voor een gesprek ontvang je een email met toelichting. Als je op gesprek bent geweest, dan krijg je een telefonische toelichting.

Waarom staat de vacature al zo lang online?

Als een vacature al langere tijd online staat, dan zoeken we meestal meerdere kandidaten met hetzelfde profiel.

Ik heb geen ontvangstbevestiging gekregen. Wat nu? 

Wanneer je via de website solliciteert, ontvang je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging. Als je deze niet ontvangt, is er iets misgegaan. Je kunt dan het beste even contact opnemen met een van de recruiters. 

Ik werk bij een werving- en selectie/detacherings/uitzendbureau en heb de ideale kandidaat voor jullie. Wat moet ik doen?

APG schakelt voor de invulling van vaste functies sporadisch bureaus in waar al nauwe contacten mee zijn. Het heeft dan ook geen zin om contact op te nemen over een eventuele nieuwe samenwerking. 

Mag ik jullie bellen om meer informatie te krijgen over een vacature?

Je mag altijd bellen, mailen, chatten, of via de sociale media contact zoeken met de recruiter die bij de vacature staat.

Ik heb een profiel van een kandidaat die perfect past in jullie plaatje. Mag ik dit aan jullie voorleggen?

Wij nemen geen vrijblijvend voorgelegde cv’s aan van bureau’s. Kandidaten die voorgedragen worden op persoonlijke titel uit het eigen netwerk ontvangen wij graag.

Hoe lang duurt de sollicitatieprocedure?

Dit verschilt per vacature. Wij streven er naar om binnen drie weken de procedure voor de kandidaat afgerond te hebben volgens het sollicitatieproces. Voor het volledige proces, klik hier

Kan ik mijn cv ook per mail sturen?

Wij geven er de voorkeur aan dat je solliciteert via onze site werkenbijapg.nl. Mocht dit onverhoopt niet lukken, kun je je cv mailen naar recruitment@apg.nl

Wat gebeurt er met mijn open sollicitatie?

Per sollicitatie wordt beoordeeld of er binnen APG mogelijkheden op korte of lange termijn zijn. Wanneer de recruiter mogelijkheden ziet zal hij/zij deze voorleggen bij een of meerdere afdelingen en/of een oriënterend gesprek inplannen. Wanneer er geen directe mogelijkheden zijn, krijg je een afwijzing per mail. Je cv wordt in ieder geval een jaar bewaard. De termijn van een jaar is in verband met de Nederlandse regelgeving. Is er in dat jaar geen contact geweest, dan wordt de sollicitatie vernietigd. 

Kom ik als sollicitant in aanmerking voor reiskostenvergoeding?

Afhankelijk van de reisafstand is dit mogelijk. 

Kan ik ook solliciteren als ik niet aan de eisen voldoe?

We adviseren je dan om niet te reageren op die vacature. Twijfel je alsnog? Neem dan contact op met de recruiter die vermeld staat in de vacature om te informeren naar je geschiktheid. 

Kan ik opleidingen/cursussen volgen?

Wij stimuleren medewerkers om te blijven leren en ontwikkelen, in je vak en als persoon. Samen stellen we een Persoonlijk Ontwikkelings Plan met bijbehorende acties op zoals werkafspraken en opleidingen. Zo bekijken we doorlopend jouw kansen en mogelijkheden.

Wat voor mensen werken er bij APG?

We hebben veel verschillende collega’s. Wat we gemeen hebben is onze motivatie, doorzettingsvermogen, passie en drive. Ondernemend en oplossingsgericht. Het opleidingsniveau is vooral hbo en wo.

Heb je nog een andere vraag?

Stuur een mail naar recruitment@apg.nl en je krijgt binnen 5 werkdagen een reactie. 


Werken bij APG

Mooi nieuws! Gisteren zijn wij wederom gecertificeerd als Topemployer Nederland én Topemployer ICT.… twitter.com/i/web/status/8…

Werken bij APG

Ben jij die Marketeer voor wie de online wereld geen geheimen kent? Mooie uitdaging voor een echte digital native!… twitter.com/i/web/status/7…

Esther Scharloo

Ik zoek... Ga ik jou vinden? MarCom, strategisch, beleid, regierol, overtuigen, impact, pensioenen. Nieuwsgierig? DM mij #APG #vacature

Werken bij APG

Waarom? Omdat ik als vermogensbeheerder bij APG een steentje bijdraag aan een betere toekomst. #DAAROMWERKIKBIJAPG pic.twitter.com/ZFnDo0QYJz

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn

Ontwikkel jezelf

Professionals voelen zich thuis in de internationale werkomgeving van APG. Werken bij APG betekent werken in een op ontwikkeling gerichte omgeving. De doelen van APG vertalen wij voortdurend in competenties van medewerkers, op het gebied van gedrag, kennis en vaardigheden. APG is een organisatie met een unieke kennis op pensioengebied. De wereld van pensioenen is op dit moment volop in beweging. Als je bij APG werkt, zit je daar middenin. Je krijgt de kans om mee te denken en een bijdrage te leveren aan die veranderingen. Als je geïnteresseerd bent, is dit de plek om jezelf verder te ontwikkelen. APG biedt alle mogelijkheden om te groeien naar een boeiende functie met eigen verantwoordelijkheid.


Facebook photo APG

Facebook photo APG

Mooi nieuws! Gisteravond ontvingen wij voor de 10e keer de Top Employer Nederland award én de Top Employer ICT award. Alleen werkgevers die de beste voorwaarden scheppen op het gebied van carrièremo ... Lees meer

Facebook photo APG

Vanochtend kregen we bezoek van 25 derdejaarsstudenten van de opleiding HBO Informatica van Avans Hogeschool Breda. Trainees Mick en Yvonne vertelden hen alles over het Next Gen IT traineeship van APG ... Lees meer

Facebook photo APG

In oktober startte Reineke met het Asset Management traineeship van APG. We vroegen haar wat het meeste energie gaf tijdens haar eerste maanden. Haar antwoord? Gezellige en ambitieuze mede-trainees, a ... Lees meer