Wat houdt pensioenadministratie bij APG in?

APG voert de pensioenadministratie voor meer dan 15 fondsen (pensioenfondsen, Vut- en sociale fondsen) in de publieke en de private sector. We hebben brede ervaring op het gebied van pensioenadministratie en bieden maatwerk. Een pensioenadministratie waar u geen omkijken naar heeft.

Voordelen van pensioenadministratie bij APG

Elk fonds zijn eigen accountteam

Bij wie kunt u terecht met uw vragen? APG werkt voor diverse pensioenfondsen die elk een eigen team hebben dat de pensioenadministratie verzorgt. Bij dit team kunt u altijd terecht, ze kennen de regeling van uw fonds tot in detail.

Administreren, incasseren, handhaven
en uitkeren

Als pensioenfondsbestuurder wilt u verzekerd zijn van een vlekkeloze administratie. APG zorgt voor het correct administreren van de pensioenrechten, evenals het tijdig incasseren van de premies en betalen van de uitkeringen. En we treden handhavend op als premies niet worden afgedragen.

Degelijke pensioenadministratie

Een degelijke administratie is de basis van een goede pensioenuitvoering. De gegevens moeten correct en volledig zijn.
Dit beheersen we tot in de puntjes, we sturen nagenoeg 100% van de bij uw fonds aangesloten deelnemers een Uniform Pensioen Overzicht (UPO). Als dat uw wens is, verzorgen we ook een persoonlijke digitale pensioenplanner voor deelnemers.

Pensioenadministratie op maat

Vanzelfsprekend verwacht u maatwerk. Dit kunnen we bieden omdat we brede ervaring hebben op het gebied van pensioenadministratie. APG voert de pensioenadministratie voor meer dan 30 fondsen (pensioenfondsen, Vut en sociale fondsen) in de publieke en de private sector. Deze fondsen verschillen voor wat betreft omvang, deelnemersbestand en pensioenregeling. Daarom werken we met geavanceerde systemen voor zowel omvangrijke als minder omvangrijke administraties. We zetten onze kennis en ervaring in om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Pensioenadministratie ingericht naar life events

Uw deelnemers ontvangen communicatie die op hun persoonlijke situatie is afgestemd. De pensioenadministratie is ingericht op basis van life events. Zoals trouwen, scheiden, starten met werken of van baan veranderen. We meten regelmatig de tevredenheid van deelnemers over de informatie over de effecten die deze life events hebben op hun pensioen. Indien dit onvoldoende duidelijk is, passen we de communicatie aan.

Kennispartner voor pensioen en sociale zekerheid in uw sector

APG Sectordiensten deelt kennis over pensioen en sociale zekerheid met u en helpt u met pensioenvraagstukken in uw sector. Bijvoorbeeld bij gewijzigde wet- en regelgeving en bij de communicatie hierover naar uw achterban.

APG Sectordiensten houdt u op de hoogte van relevante ontwikkelingen op het gebied van pensioen en gerelateerde onderwerpen. Wij helpen u met het vertalen van de consequenties van wijzigingen in wet- en regelgeving voor werknemers en werkgevers binnen uw sector. Ook bieden wij u ondersteuning bij de communicatie daarover naar uw achterban.

Uw kennispartner

APG voert de pensioenregeling uit binnen 25 sectoren. We werken nauw samen met de sociale partners en weten wat er speelt bij werkgevers, werknemers en gepensioneerden. Dit maakt APG uw kennispartner bij uitstek als het gaat over de pensioenregeling en de specifieke aanvullende sociale zekerheid in deze sectoren.

APG Sectordiensten is er voor u

APG Sectordiensten deelt deze kennis met u en helpt u met uw pensioenvraagstukken. Of het nu gaat om de gevolgen van een versoberd pensioen, alternatieven voor langer doorwerken, inzichten in een duurzaam en vitaal arbeidsbeleid of om mogelijkheden voor het invullen van het flexbudget; onze sectormanager helpt u graag.