Een goed en verantwoord pensioen

Ervoor zorgen dat 4,5 miljoen Nederlanders een goed pensioen ontvangen. Dat is de opdracht die wij uitvoeren voor onze opdrachtgevers. De premies die deelnemers en hun werkgevers maandelijks opzijzetten, beleggen we zo goed mogelijk. Daarbij kijken we verder dan de laatste winstcijfers. In onze beleggingsbeslissingen laten we duurzaamheid en goed bestuur expliciet meewegen.
 
Afgelopen jaar hebben we weer forse stappen gezet bij het invoeren van deze aanpak in alle beleggingsklassen, waaronder zelfs onze kwantitatieve aandelenportefeuille. Verder gebruikt APG, als een van de grootste pensioenbeheerders ter wereld, zijn omvang om andere bedrijven aan te sporen duurzamer te opereren met meer aandacht voor hun medewerkers, hun omgeving en een bestuur dat ook luistert naar de minderheidsaandeelhouders. Hierover gaan we in gesprek met de bedrijven waarin we namens onze opdrachtgevers beleggen. Tevens stellen we voorwaarden aan onze partners, zoals externe vermogensbeheerders. Op die manier willen we ook bijdragen aan een noodzakelijke cultuurverandering in de financiële sector. Hoe we dat in 2013 gedaan hebben, leest u in dit verslag.
 
Angelien Kemna, Chief Investment Officer en lid RvB APG

 

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud