Annette Mosman

Lid raad van bestuur APG Groep, verantwoordelijk voor Financiën en Risicomanagement

Annette Mosman is lid van de raad van bestuur sinds 6 februari 2018 met portefeuille Financiën en Risicomanagement (CFRO).

Annette Mosman heeft ruime bestuurservaring in de financiële sector. Sinds 2011 maakte zij deel uit van de raad van bestuur van verzekeraar Generali Nederland; eerst als CFRO, sinds 2015 als CEO. Van 2006 tot 2009 was zij verantwoordelijk, als associate partner bij KPMG Advisory, voor de CFO advisory services aan grote banken en verzekeraars. Tussen 1997 en 2006 adviseerde zij vanuit KPMG Consulting (later Atos Consulting) bedrijven in de financiële sector over het inrichten van een efficiënte en effectieve finance functie. Van 1992 tot 1997 controleerde Annette als auditor bij KPMG Accountants grote Nederlandse bedrijven in verschillende industrieën.

Annette studeerde Bedrijfskundige Economie aan de VU in Amsterdam en haalde daar vervolgens ook haar Postdoctorale titel tot Register Accountant.

Annette heeft een aantal nevenfuncties. Ze is bestuurslid en penningmeester van NOC*NSF, lid van de Raad van Toezicht en auditcommissie Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis, lid van de Raad van Toezicht, voorzitter auditcommissie en beleggingscommissie van Stichting KWF Kankerbestrijding en bestuurslid Stichting TBI

Download foto

Annette Mosman