Publicaties

AM View, jaargang 8, nummer 3, juli 2017

AM View, jaargang 8, nummer 3, juli 2017

07 juli

'Het draait'
Trok de wereld zich sinds 2009 op aan de voortdenderende economie in China en het herstel in de VS, nu voltrekt zich geleidelijk aan een verandering. De eurozone klimt uit het dal en opkomende markten buiten China hebben zich aangepast na de bijna-crisis van 2015. In de VS lijkt de groei op zijn hoogtepunt, en China schakelt een tandje terug. Niet voor niets verhoogde de Wereldbank in haar meest recente vooruitblik de prognose voor de eurozone, terwijl het die voor de VS en China constant hield. Dat gaat voor beleggers nogal wat betekenen.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.

Verkiezingen

01 juni

Pensioen doc. verschaft achtergrondinformatie over pensioenen aan bestuurders, beleidsmakers, politici en wetenschappers.

Jaarverslag APG Groep N.V. 2016

Jaarverslag APG Groep N.V. 2016

10 mei

2016 was een bewogen jaar met een aantal mondiale ontwikkelingen zoals de Brexit, het Oekraïne-referendum en de presidentsverkiezing in de Verenigde Staten. Daarnaast waren de pensioenmarkten volop in beweging. Door het jaar heen heeft APG actief deelgenomen aan een constructieve dialoog over een nieuw pensioenstelsel, waarbij de onderwerpen transparantie, keuzevrijheid en risicodeling hoog op de agenda stonden.

Brochure Werkgeversdiensten

Brochure Werkgeversdiensten

19 april

APG biedt u met werkgeversdiensten de zekerheid van deskundig advies en een zorg- vuldige uitvoering. Zowel voor werkgevers als werknemers. APG biedt u met werkgeversdiensten de zekerheid van deskundig advies en een zorg- vuldige uitvoering. Zowel voor werkgevers als werknemers.

Factsheet Werkgeversdiensten

Factsheet Werkgeversdiensten

19 april

In deze factsheet vindt u in het kort wat Werkgeversdiensten van APG u kan bieden.

Factsheet generatiepact

Factsheet generatiepact

01 februari

Het generatiepact is een instrument om verjonging van het personeelsbestand van gemeenten te stimuleren. Het biedt medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd de mogelijkheid vrijwillig minder te gaan werken. Daarmee krijgen zij meer vrije tijd, kan de gemeente besparen op de loonkosten, en kunnen nieuwe, jongere medewerkers in dienst worden genomen. Meer informatie is overzichtelijk verwerkt in de factsheet generatiepact. Meer over de Werkgeversdiensten is te vinden op www.apg.nl/werkgeversdiensten

laden

Filter

Brochures
Jaarverslagen
Magazines
Verslagen verantwoord beleggen