Publicaties

AM View, jaargang 10, nummer 1, januari 2019

AM View, jaargang 10, nummer 1, januari 2019

05 oktober

'Oplopende risico, oplopende vergoeding'
Wat is het fijn om Amerikaan te zijn, of althans een belegger die in Amerikaanse dollars wordt afgerekend. Al drie jaar lang is de risicovrije rente positief en loopt die vergoeding op, en vanaf het derde kwartaal van 2018 ontving je zelfs meer dan 2%. Om een portefeuille met een verwacht rendement van 5% te halen hoef je niet langer al je geld in aandelen te stoppen maar kun je met een kwart minder toe (rekenend met een risicopremie op zakelijke waarden van 3,5%). Iemand uit de eurozone heeft die luxe niet: geld risicovrij wegzetten kost geld. Hij moet dus haast wel zakelijke waarden kopen, zakelijke waarden die de Amerikaanse belegger net van de hand doet.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.

Verslag Verantwoord Beleggen 2017

Verslag Verantwoord Beleggen 2017

25 juli

De beleggingen van APG die bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn in 2017 toegenomen tot €55,3 miljard. Vandaag publiceren we als APG ons Verslag Verantwoord Beleggen 2017, waarin we voor het eerst weergeven hoeveel van onze beleggingen die we namens onze klanten doen, bijdragen aan zaken als armoedebestrijding, goed onderwijs en betaalbare en schone energie. Lees voor meer informatie hierover en over onze andere stappen op het gebied van verantwoord beleggen ons Verslag Verantwoord Beleggen 2017.

Publieksverslag APG 2017

Publieksverslag APG 2017

17 mei

Vandaag lanceert APG 'De wereld achter jouw financiële toekomst, om je het Nederlandse pensioenstelsel en de wereld erachter op een andere manier te laten ervaren. Door de toevoeging van Augmented Reality, is er een extra digitale laag toegevoegd aan het verslag. Zodat elementen in jouw eigen omgeving tot leven komen. Download hieronder direct dit APG publieksverslag 2017. Ga naar apg.nl/publieksverslag voor meer toelichting.

Factsheet generatiepact

Factsheet generatiepact

01 mei

Het generatiepact is een instrument om verjonging van het personeelsbestand van gemeenten te stimuleren. Het biedt medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd de mogelijkheid vrijwillig minder te gaan werken. Daarmee krijgen zij meer vrije tijd, kan de gemeente besparen op de loonkosten, en kunnen nieuwe, jongere medewerkers in dienst worden genomen. Meer informatie is overzichtelijk verwerkt in de factsheet generatiepact. Meer over de Werkgeversdiensten is te vinden op www.apg.nl/werkgeversdiensten

Jaarverslag APG Groep N.V. 2017

Jaarverslag APG Groep N.V. 2017

26 april

APG behaalde voor zijn pensioenfondsen en hun deelnemers over 2017 een gemiddeld rendement van circa 7 procent (over de verschillende fondsen varieerde dit van 5,6 tot 7,9 procent ). Tegelijkertijd slaagde APG erin om de uitvoeringskosten per deelnemer te verlagen met behoud van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. APG is een financieel gezonde onderneming. De omzet van APG bedroeg in 2017 €1.052 miljoen. Het netto resultaat kwam uit op €47 miljoen. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde Jaarverslag 2017.

MiFID II - Annual Report Currency Derivatives 2017

20 april

The revised EU Markets in Financial Instruments Directive 2014/65/EU (MiFID II) requires firms providing portfolio management, who execute decisions to deal on behalf of their client’s portfolio or place orders with other entities for execution, to summarise and make public on an annual basis, for each class of financial instruments, the top five execution venues where they executed client orders and the top five investment firms where they placed client orders for execution in terms of trading volumes in the preceding year and information on the quality of execution obtained. The following information is published in accordance with the technical standards as set out in Commission Delegated Regulation EU/2017/576 (RTS 28) representing the provision of the portfolio management investment service towards professional clients during the 2017 calendar year.

Download Top 5 counterparty overview (Excel file, machine readable)

laden

Filter

Brochures
Jaarverslagen
Magazines
Verslagen verantwoord beleggen
MiFID II rapporten