Publicaties

Jaarverslag APG Groep N.V. 2019

Jaarverslag APG Groep N.V. 2019

21 april

APG behaalde voor zijn pensioenfondsen en hun deelnemers over 2019 een rendement van 17,3% en een extra rendement van 56 basispunten. Tegelijkertijd slaagde APG erin om de gemiddelde prijs per deelnemer te verlagen naar €67,30. Daarnaast verleende APG 975.000 deelnemers inzicht in pensioenvermogen en 1.845.000 deelnemers inzicht in inkomen voor later. De omzet van APG bedroeg in 2019 €944 miljoen. Het netto resultaat kwam uit op €53 miljoen. APG behaalde over 2019 een sterke reputatie score van 70,7. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag. Bekijk het op jaarverslag.apg.nl

AM View, jaargang 11, nummer 2, april 2020

AM View, jaargang 11, nummer 2, april 2020

14 april

STILSTAND IS ACHTERUITGANG
Maar toch was stilstand de beste optie. Einstein (pagina 5) vond de kracht van samengestelde interest al onvoorstelbaar; dus als de exponentiële groei boven een normaal rentetarief uitgaat, en over dagen in plaats van jaren wordt berekend, gaat het resultaat al snel het begrip te boven. Het indammen van het virus krijgt terecht voorrang boven het kortetermijnbelang van de economie.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.

White paper - Pension infrastructure technology assessment

19 september

This paper is the summary of a distributed ledger technology (DLT) assessment and its outcome. The assessment was commissioned by APG on behalf of a consortium of pension stakeholders who joined forces in the Pension Infrastructure (PI) project. The latter is a unique Dutch pension use case that aims at increasing operational efficiency, improving participant experience, and creating value for society.

The key question was: can we use DLT to better organise the Dutch pension system, and is it technically feasible? To answer it, we developed a custom framework, leading to distilled insights in the rapidly maturing and volatile DLT market. The assessment was carried out in Q1 2019 by APG, PGGM and Accenture. TNO has supported this effort through contributing knowledge and feedback throughout the process.

Factsheet generatiepact

Factsheet generatiepact

19 september

Het generatiepact is een instrument om verjonging van het personeelsbestand van gemeenten te stimuleren. Het biedt medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd de mogelijkheid vrijwillig minder te gaan werken. Daarmee krijgen zij meer vrije tijd, kan de gemeente besparen op de loonkosten, en kunnen nieuwe, jongere medewerkers in dienst worden genomen. Meer informatie is overzichtelijk verwerkt in de factsheet generatiepact. Meer over de Werkgeversdiensten is te vinden op www.apg.nl/werkgeversdiensten

Verslag Verantwoord Beleggen 2018

Verslag Verantwoord Beleggen 2018

16 juli

Bij APG zetten we ons via onze fondsen in voor miljoenen mensen, om te zorgen voor een goed pensioen in een prettig leefbare wereld. We hebben in 2018 belangrijke stappen gezet in het realiseren van de doelstellingen van de pensioenfondsklanten voor duurzaamheid en verantwoord beleggen. Zo groeiden de beleggingen in de duurzame VN-ontwikkelingsdoelen en is inmiddels 90% van de beleggingsportefeuille beoordeeld op financiële én duurzaamheidscriteria. Daarnaast werd APG in 2018 uitgeroepen tot de vermogensbeheerder die wereldwijd het beste rekening houdt met klimaatverandering. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde Verslag Verantwoord Beleggen 2018.

APG Publieksverslag 2018 - 'Loop even mee'

APG Publieksverslag 2018 - 'Loop even mee'

03 juni

De toegankelijke, publieksvriendelijke variant van het jaarverslag van APG is ‘Loop even mee’. We nodigen iedereen uit om in een interactieve wereld te stappen, die is gefilmd vanuit het gezichtspunt van de kijker. Hiermee doorloop je samen met APG op een actieve manier door het pensioenjaar. Onderweg staan ze voor een aantal herkenbare dilemma’s over geld, duurzaamheid en de toekomst. Wat kies jij?

Bekijk hier ons interactieve publieksverslag

Laden

Filter

Brochures
Jaarverslagen
Magazines
Verslagen verantwoord beleggen
MiFID II rapporten