Publicaties

Pensioenfonds beleggen

Pensioenfonds beleggen

23 november

Pensioen doc. verschaft achtergrondinformatie over pensioenen aan bestuurders, beleidsmakers, politici en wetenschappers.

AM View, jaargang 8, nummer 4, oktober 2017

AM View, jaargang 8, nummer 4, oktober 2017

06 oktober

'Opgaande spiraal'
Er moesten bijzondere steunmaatregelen aan te pas komen, meerdere opkoopprogramma’s, negatieve rentes en een hoop bezwerende woorden. Maar het is gelukt: centrale bankiers zien uit op de eerste synchrone groei van de wereldeconomie sinds de kredietcrisis van 2008. De wereld draait opeens in een virtueuze cirkel, waarbij de groei in iedere regio ook nog eens ondersteund wordt door de toegenomen handel met andere regio’s, waar het ook beter gaat. Het lijkt alsof we, negen jaar na het faillisement van Lehman, eindelijk de crisis achter ons kunnen laten.... Download hieronder de PDF en lees verder.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.

Verslag verantwoord beleggen 2016

Verslag verantwoord beleggen 2016

21 juli

Eind april 2017 werden wij uitgeroepen tot de vermogensbeheerder die het beste zicht heeft op de risico’s van klimaatverandering voor zijn beleggingsportefeuille. Onze klanten lopen voorop met duurzaam en verantwoord beleggen. In 2013 behoorden ze tot de eerste fondsen die de CO2-voetafdruk van hun aandelenportefeuille in kaart brachten. In 2016 hebben we een nieuwe stap gezet door daadwerkelijk te gaan sturen op het verminderen van die voetafdruk. Met als resultaat dat eind 2016 de CO2-voetafdruk van onze aandelenportefeuille 16% kleiner is dan die van het basisjaar 2014. Meer informatie hierover en over onze andere stappen op gebied van verantwoord beleggen vindt u in het verslag verantwoord beleggen 2016

Verkiezingen

01 juni

Pensioen doc. verschaft achtergrondinformatie over pensioenen aan bestuurders, beleidsmakers, politici en wetenschappers.

Jaarverslag APG Groep N.V. 2016

Jaarverslag APG Groep N.V. 2016

10 mei

2016 was een bewogen jaar met een aantal mondiale ontwikkelingen zoals de Brexit, het Oekraïne-referendum en de presidentsverkiezing in de Verenigde Staten. Daarnaast waren de pensioenmarkten volop in beweging. Door het jaar heen heeft APG actief deelgenomen aan een constructieve dialoog over een nieuw pensioenstelsel, waarbij de onderwerpen transparantie, keuzevrijheid en risicodeling hoog op de agenda stonden.

Brochure Werkgeversdiensten

Brochure Werkgeversdiensten

19 april

APG biedt u met werkgeversdiensten de zekerheid van deskundig advies en een zorg- vuldige uitvoering. Zowel voor werkgevers als werknemers. APG biedt u met werkgeversdiensten de zekerheid van deskundig advies en een zorg- vuldige uitvoering. Zowel voor werkgevers als werknemers.

laden

Filter

Brochures
Jaarverslagen
Magazines
Verslagen verantwoord beleggen