Publicaties

Verslag verantwoord beleggen 2016

Verslag verantwoord beleggen 2016

21 juli

Eind april 2017 werden wij uitgeroepen tot de vermogensbeheerder die het beste zicht heeft op de risico’s van klimaatverandering voor zijn beleggingsportefeuille. Onze klanten lopen voorop met duurzaam en verantwoord beleggen. In 2013 behoorden ze tot de eerste fondsen die de CO2-voetafdruk van hun aandelenportefeuille in kaart brachten. In 2016 hebben we een nieuwe stap gezet door daadwerkelijk te gaan sturen op het verminderen van die voetafdruk. Met als resultaat dat eind 2016 de CO2-voetafdruk van onze aandelenportefeuille 16% kleiner is dan die van het basisjaar 2014. Meer informatie hierover en over onze andere stappen op gebied van verantwoord beleggen vindt u in het verslag verantwoord beleggen 2016

Verkiezingen

01 juni

Pensioen doc. verschaft achtergrondinformatie over pensioenen aan bestuurders, beleidsmakers, politici en wetenschappers.

Jaarverslag APG Groep N.V. 2016

Jaarverslag APG Groep N.V. 2016

10 mei

2016 was een bewogen jaar met een aantal mondiale ontwikkelingen zoals de Brexit, het Oekraïne-referendum en de presidentsverkiezing in de Verenigde Staten. Daarnaast waren de pensioenmarkten volop in beweging. Door het jaar heen heeft APG actief deelgenomen aan een constructieve dialoog over een nieuw pensioenstelsel, waarbij de onderwerpen transparantie, keuzevrijheid en risicodeling hoog op de agenda stonden.

Brochure Werkgeversdiensten

Brochure Werkgeversdiensten

19 april

APG biedt u met werkgeversdiensten de zekerheid van deskundig advies en een zorg- vuldige uitvoering. Zowel voor werkgevers als werknemers. APG biedt u met werkgeversdiensten de zekerheid van deskundig advies en een zorg- vuldige uitvoering. Zowel voor werkgevers als werknemers.

Factsheet Werkgeversdiensten

Factsheet Werkgeversdiensten

19 april

In deze factsheet vindt u in het kort wat Werkgeversdiensten van APG u kan bieden.

Factsheet generatiepact

Factsheet generatiepact

01 februari

Het generatiepact is een instrument om verjonging van het personeelsbestand van gemeenten te stimuleren. Het biedt medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd de mogelijkheid vrijwillig minder te gaan werken. Daarmee krijgen zij meer vrije tijd, kan de gemeente besparen op de loonkosten, en kunnen nieuwe, jongere medewerkers in dienst worden genomen. Meer informatie is overzichtelijk verwerkt in de factsheet generatiepact. Meer over de Werkgeversdiensten is te vinden op www.apg.nl/werkgeversdiensten

laden

Filter

Brochures
Jaarverslagen
Magazines
Verslagen verantwoord beleggen