Artikelen

Meten is weten ook als het gaat om mensenrechten

18 juli

Leiderschap tonen betekent het voortouw nemen in moeilijke situaties. Het combineren van iets cijfermatigs als beleggen met een breed begrip als mensenrechten ís zo’n moeilijke situatie.

Meer vertrouwen bij deelnemers door persoonlijke pensioenpot

17 juli

ABP en APG hebben samen met onderzoeksbureau Neurensics onderzocht hoe deelnemers reageren op stijgingen en dalingen van de persoonlijke pensioenpot en -uitkering.

Sustainable development investments (SDIs)

Sustainable development investments (SDIs)

07 juli

APG heeft, samen met PGGM, een methodiek ontwikkeld om 13 van 17 VN-doelen te vertalen in concrete beleggingskansen. Zij verwijzen naar deze methodiek in de zogenaamde taxonomies. Meer informatie hierover in een interview in IPE met Claudia Kruse en Els Knoope van APG.

Ontwikkelingen fintech en big data in de pensioenwereld

Ontwikkelingen fintech en big data in de pensioenwereld

06 juli

In het magazine Pensioen Bestuur & Management (2017 nr.3) geven Theo van Kessel, directeur Change en Raoul Willms, programmadirecteur marketing (beiden APG) hun visie op de ontwikkelingen rond fintech en big data in de pensioenwereld.

Oproep aan nieuw kabinet: duurzaamheid vraagt om goede samenwerking
APG ondertekent verklaring Nederlandse financiële instellingen

Oproep aan nieuw kabinet: duurzaamheid vraagt om goede samenwerking

28 juni

Samen met andere Nederlandse financiële instellingen heeft APG een verklaring ondertekend waarin we het nieuwe kabinet oproepen om gezamenlijk met duurzaamheid aan de slag te gaan. Hiermee onderschrijven we dat we allen de verantwoordelijkheid hebben om de klimaatdoelen uit het akkoord van Parijs te realiseren en dat we als financiële sector nog extra stappen kunnen zetten.

Verkiezingen

Verkiezingen

08 juni

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn achter de rug en de formatie is in volle gang. In deze editie van de Pensioen Doc. komen de pensioenonderwerpen waarover het meest geschreven is in de programma’s van de politieke partijen aan bod.

laden

Filter

Alle thema's
Pensioencontract
Beleggen
Internationaal
Pensioenmarkt
Duurzaam beleggen
Risicomanagement
Pensioenstelsel
Regelgeving
Beleggen in nederland
Pensioencommunicatie