Artikelen

APG steunt belservice voor eenzame ouderen

APG steunt belservice voor eenzame ouderen

05 oktober

Maar liefst 1,4 miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam. 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam. Voor deze kwetsbare groep mensen is het hebben van sociale contacten allesbehalve vanzelfsprekend. Zij zien slechts 1 maal per maand een ander persoon. Om hen te steunen, gaat pensioenuitvoerder APG een samenwerking aan met het Nationaal Ouderenfonds. APG adopteert de Zilverlijn: een gratis belservice voor eenzame ouderen die aangeven dat ze het prettig vinden, één keer per week door een enthousiaste vrijwilliger te worden gebeld. Naast financiële steun gaan medewerkers van APG ook op vrijwillige basis bellen met deze eenzame ouderen. De samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds is het eerste project in een reeks initiatieven waarmee APG zich de komende jaren extra gaat inzetten voor de Nederlandse samenleving.

APG'er wint prijs beste klantcontactcentrum manager

APG'er wint prijs beste klantcontactcentrum manager

04 oktober

Rob Krijgsman, manager van het klantcontactcentrum van APG, mag zich Contact Center Manager of the Year 2018’ noemen. Tijdens een spannende finale op 3 oktober waarin vier genomineerden zich aan de zaal en een zevenkoppige jury presenteerden, viel de keuze unaniem op Krijgsman. Volgens de jury is hij ‘een inspiratie voor de sector die innovatie in de dagelijkse praktijk weet toe te passen’.

APG-locaties Amsterdam naar één duurzaam pand

APG-locaties Amsterdam naar één duurzaam pand

27 september

APG zal medio 2021 de locatie Symphony Tower aan de Zuidas verlaten en al zijn Amsterdamse activiteiten concentreren in het pand Basisweg 10, vlakbij station Sloterdijk.

ABP en APG nodigen Greenpeace uit om mee te denken

ABP en APG nodigen Greenpeace uit om mee te denken

26 september

Greenpeace en ABP/APG komen in het voorjaar van 2019 opnieuw bijeen om te praten over de duurzaamheidsdoelstellingen van ABP. Dat is de belangrijkste uitkomst van het gesprek dat gisteren plaatsvond tussen een delegatie van Greenpeace en bestuursvoorzitters Corien Wortmann van ABP en Gerard van Olphen van APG.

Sterke groei van beleggingen in duurzaam vastgoed en infrastructuur

Sterke groei van beleggingen in duurzaam vastgoed en infrastructuur

20 september

APG zet grote stappen in het verder verduurzamen van zijn vastgoed- en infrastructuurbeleggingen. Inmiddels belegt APG 21,7 miljard euro in duurzaam vastgoed. Ten opzichte van 2017 een stijging van 1,3 miljard euro. Ook investeringen in de meest duurzame infrastructuurcategorie laten een sterke groei zien. Ten opzichte van 2017 stegen deze investeringen met circa 900 miljoen euro naar 2,3 miljard euro. Investeringen in duurzaam vastgoed en infrastructuur dragen bij aan de doelstelling van APG’s grootste pensioenfondsklant ABP om in 2020 58 miljard euro belegd te hebben in zaken die bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. APG beheert in totaal 482 miljard euro aan pensioenvermogen.

APG actief op Global Climate Action Summit San Francisco

APG actief op Global Climate Action Summit San Francisco

14 september

APG heeft de afgelopen tien jaar geen investeringen meer gedaan in kolengestookte elektriciteitscentrales en zal in de toekomst niet investeren in nieuwe kolen-gerelateerde infrastructuur.

laden

Filter

Alle thema's
Pensioencontract
Beleggen
Internationaal
Pensioenmarkt
Duurzaam beleggen
Risicomanagement
Pensioenstelsel
Regelgeving
Beleggen in nederland
Pensioencommunicatie