Artikelen

APG benoemt Wim Henk Steenpoorte tot lid RvB

APG benoemt Wim Henk Steenpoorte tot lid RvB

21 september

De raad van commissarissen (RvC) van APG Groep N.V. (APG) deelt mee dat Wim Henk Steenpoorte per 14 september jl. is benoemd tot lid van de raad van bestuur (RvB) met portefeuille Fondsenbedrijf. Wim Henk Steenpoorte neemt in deze rol permanent zitting in de RvB van APG. De benoeming van Wim Henk Steenpoorte geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door de toezichthouders en aandeelhouders van APG.

APG komt samen met E Fund met Chinees aandelenfonds

APG komt samen met E Fund met Chinees aandelenfonds

20 september

APG en de grote Chinese vermogensbeheerder E Fund lanceren een esg-fonds dat belegt in Chinese aandelen. Volgens de initiatiefnemers is dit het eerste in zijn soort.

Je kunt uitstekend goed en groen beleggen

Je kunt uitstekend goed en groen beleggen

20 juli

Miljardeninvesteringen zijn nodig om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Experts uit de financiële sector geven Brussel advies. Nu de financiële crisis zo’n beetje voorbij is, wacht de financiële sector een nieuwe storm. Banken, beleggers en verzekeraars moeten zich voorbereiden op de gevolgen van de energietransitie.

Meten is weten ook als het gaat om mensenrechten

18 juli

Leiderschap tonen betekent het voortouw nemen in moeilijke situaties. Het combineren van iets cijfermatigs als beleggen met een breed begrip als mensenrechten ís zo’n moeilijke situatie.

Meer vertrouwen bij deelnemers door persoonlijke pensioenpot

17 juli

ABP en APG hebben samen met onderzoeksbureau Neurensics onderzocht hoe deelnemers reageren op stijgingen en dalingen van de persoonlijke pensioenpot en -uitkering.

Sustainable development investments (SDIs)

Sustainable development investments (SDIs)

07 juli

APG heeft, samen met PGGM, een methodiek ontwikkeld om 13 van 17 VN-doelen te vertalen in concrete beleggingskansen. Zij verwijzen naar deze methodiek in de zogenaamde taxonomies. Meer informatie hierover in een interview in IPE met Claudia Kruse en Els Knoope van APG.

laden

Filter

Alle thema's
Pensioencontract
Beleggen
Internationaal
Pensioenmarkt
Duurzaam beleggen
Risicomanagement
Pensioenstelsel
Regelgeving
Beleggen in nederland
Pensioencommunicatie