Artikelen

Verkiezingen

Verkiezingen

08 juni

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn achter de rug en de formatie is in volle gang. In deze editie van de Pensioen Doc. komen de pensioenonderwerpen waarover het meest geschreven is in de programma’s van de politieke partijen aan bod.

Pensioenbelegger worstelt met duurzame toekomst

Pensioenbelegger worstelt met duurzame toekomst

30 mei

Fabrikanten van clusterbommen zitten al lang niet meer in de portefeuille van pensioenfondsen, maar inmiddels spelen ook de CO₂-uitstoot, arbeidsomstandigheden en het bonusbeleid een rol bij beleggingsbesluiten. En de fondsen kiezen als machtig aandeelhouder vaker voor de dialoog om bedrijven aan te sporen te veranderen.

Eduard van Gelderen verlaat APG

Eduard van Gelderen verlaat APG

19 mei

APG maakt bekend dat Eduard van Gelderen per 1 augustus 2017 zal aftreden als Chief Executive Officer (CEO) van APG Asset Management en lid van de Raad van Bestuur van APG Groep, om in dienst te treden bij het investeringsfonds van de University of California.

Variabele beloning bij APG

Variabele beloning bij APG

16 mei

Op dit moment is er in de media en politiek aandacht voor variabele beloning bij APG. Graag geven we een toelichting over de ontwikkelingen, achtergrond en komende veranderingen op dit thema.

APG meest bewust van risico’s klimaatverandering

APG meest bewust van risico’s klimaatverandering

28 april

De Nederlandse pensioenbeheerder APG is zich van alle grote vermogensbeheerders het meest bewust van de risico’s van klimaatverandering voor de financiële wereld. APG, met 450 miljard euro aan belegd vermogen namens onder andere pensioenfonds ABP, kwalificeerde zich als enige vermogensbeheerder ter wereld voor de beoordeling AAA van het Asset Owners Disclosure Project (AODP).

Factsheet generatiepact

Factsheet generatiepact

19 april

laden

Filter

Alle thema's
Pensioencontract
Beleggen
Internationaal
Pensioenmarkt
Duurzaam beleggen
Risicomanagement
Pensioenstelsel
Regelgeving
Beleggen in nederland
Pensioencommunicatie