Artikelen

APG en Corsair nemen meerderheidsbelang in Spaanse tolwegbeheerder Itínere

APG en Corsair nemen meerderheidsbelang in Spaanse tolwegbeheerder Itínere

10 september

APG en fondsen gemanaged door Corsair Infrastructure Partners (“Corsair”) zijn overeengekomen een belang te nemen in, en hebben rechten uitgeoefend met betrekking tot, de acquisitie van een 59,2% meerderheidsbelang in Itínere Infraestructuras S.A. (“Itínere”) tegen een waardering van € 1.300 miljoen (op 100%-basis). Itínere is een belangrijke Spaanse infrastructuuronderneming die vijf volledig operationele tolwegconcessies in Noord-Spanje beheert.

APG verkoopt Inovita aan Keylane

APG verkoopt Inovita aan Keylane

05 september

APG verkoopt vandaag dochteronderneming Inovita (inclusief onderdeel Inotime) aan Keylane. De activiteiten van softwareleverancier Inovita passen niet langer bij de strategie van APG. Er zijn verder meerjarige afspraken gemaakt vanuit APG voor een samenwerking rond het systeem Lifetime.

Interview Gerard van Olphen met De Telegraaf

Interview Gerard van Olphen met De Telegraaf

17 augustus

Gerard van Olphen spreekt in een interview met De Telegraaf over de pensioensector, collectief beleggen en het realiseren van extra rendement.

Pijpleidingen teerzand: kritisch aandeelhouderschap effectiever

Pijpleidingen teerzand: kritisch aandeelhouderschap effectiever

31 juli

Greenpeace vraagt pensioenfondsen en bedrijven om beleggingen te verkopen in bedrijven die pijpleidingen aanleggen voor het transport van teerzand. Zo ook aan pensioenfonds ABP en uitvoerder APG.

Peter Branner benoemd tot CIO van APG Asset Management

Peter Branner benoemd tot CIO van APG Asset Management

31 juli

APG Asset Management heeft Peter Branner (54) met ingang van 1 september 2018 aangesteld als Chief Investment Officer (CIO). In deze functie is hij verantwoordelijk voor de algehele investeringsactiviteiten en het verder optimaliseren van duurzame en lange termijn rendementen, in overeenstemming met de strategie van APG. Branner rapporteert aan Ronald Wuijster, CEO van APG Asset Management en lid van de Raad van Bestuur van APG Asset Management, verantwoordelijk voor asset management. De aanstelling van Peter Branner, per 1 september 2018, is goedgekeurd door de AFM. APG Asset Management is onderdeel van APG Groep NV, de grootste pensioenbelegger- en uitvoerder van Nederland. APG Groep beheert €479 miljard aan pensioenvermogen en zorgt dat 4,5 miljoen mensen erop kunnen vertrouwen dat hun opgebouwde pensioenrechten op de juiste manier worden geïnvesteerd, beheerd en uitbetaald.

Duurzame beleggingen groeien tot ruim €55 miljard

Duurzame beleggingen groeien tot ruim €55 miljard

24 juli

De beleggingen van APG die bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn in 2017 toegenomen tot €55,3 miljard. Vandaag publiceren we als APG ons Verslag Verantwoord Beleggen 2017, waarin we voor het eerst weergeven hoeveel van onze beleggingen die we namens onze klanten doen, bijdragen aan zaken als armoedebestrijding, goed onderwijs en betaalbare en schone energie.

laden

Filter

Alle thema's
Pensioencontract
Beleggen
Internationaal
Pensioenmarkt
Duurzaam beleggen
Risicomanagement
Pensioenstelsel
Regelgeving
Beleggen in nederland
Pensioencommunicatie