Artikelen

APG koopt belang in megawindpark Duitse Noordzee

APG koopt belang in megawindpark Duitse Noordzee

10 december

APG maakt vandaag bekend dat het een belang van 64% neemt in Merkur Offshore, een groot windpark in de Duitse Noordzee. De overname wordt gedaan namens pensioenfondsklant ABP. Het onlangs opgeleverde windpark, met een capaciteit van 396 MW, is volledig operationeel en levert voldoende duurzame energie voor het equivalent van 500.000 Nederlandse huishoudens. Het project bespaart ongeveer 18 miljoen ton aan CO2 gedurende de levensduur.

APG doet grondbelegging in centrum Londen

APG doet grondbelegging in centrum Londen

04 december

APG koopt twee aangrenzende stukken grond op een historische locatie in het hart van Londen. Op het ene, nu braakliggende, terrein gaat APG voornamelijk huur- en koopwoningen bouwen en exploiteren. Het andere gedeelte wordt direct doorverkocht aan de gemeente zodat de huidige sociale woningen blijven staan. Martijn Vos, Senior Portfoliomanager Real Estate, vertelt over deze investering in Earls Court.

APG wint gouden IPE Award met GroeiFabriek

APG wint gouden IPE Award met GroeiFabriek

04 december

Dinsdag 3 december vonden de jaarlijkse IPE Awards plaats in Kopenhagen. Daarbij won APG - meer specifiek, de GroeiFabriek- de gouden IPE-Award in de categorie ‘Pension Fund Achievement of the Year’.

APG stapt in Chinese obligaties

APG stapt in Chinese obligaties

29 november

APG gaat samen met partner E Fund, de grootste fondsbeheerder in China, in Chinese vastrentende waarden beleggen, waaronder obligaties van bedrijven en locale overheden. De strategie is gelanceerd onder de naam ‘China Fixed Income Strategy’ en vergroot de toegang van APG tot een interessante markt, waarin steeds meer internationale investeerders actief zijn. Omdat de Chinese standaarden voor milieu, mensenrechten (zoals arbeidsrechten) en goed ondernemingsbestuur (corporate governance) lager liggen dan in het Westen, is het een bepalende factor in de China Fixed Income Strategy. We laten Sandor Steverink, Head of Treasuries bij APG, aan het woord over deze nieuwe stap.

Bescheiden verbetering bedrijven op mensenrechten

Bescheiden verbetering bedrijven op mensenrechten

15 november

De prestaties van bedrijven in sectoren waar het risico bestaat op betrokkenheid bij mensenrechtenschendingen zijn iets verbeterd.

Francine van Dierendonck in NRC: ‘Óveral zijn vrouwen ondervertegenwoordigd.’

Francine van Dierendonck in NRC: ‘Óveral zijn vrouwen ondervertegenwoordigd.’

08 november

Vrouwen krijgen in de regel nog altijd niet dezelfde kansen als mannen met gelijke kwaliteiten, stelt Francine van Dierendonck in het NRC. In een interview met de krant spreekt ze over ‘de hardnekkige ondervertegenwoordiging van vrouwen in de top van het bedrijfsleven, wetenschap en politiek, die weer het gevolg zou zijn van het ontbreken van een gelijk speelveld’.

Laden

Filter

Alle thema's
Pensioencontract
Beleggen
Internationaal
Pensioenmarkt
Duurzaam beleggen
Risicomanagement
Pensioenstelsel
Regelgeving
Beleggen in nederland
Pensioencommunicatie