Artikelen

‘Dit mag geen papieren tijger worden’

‘Dit mag geen papieren tijger worden’

10 juli

Vandaag zet APG-bestuursvoorzitter Gerard van Olphen in Den Haag zijn handtekening onder het document waarmee de Nederlandse financiële sector zich verbindt aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord en het Akkoord van Parijs. Dat doet hij namens APG én als voorzitter van de taakgroep Financiering. Tevredenheid over het resultaat overheerst. Al was de weg erheen ‘taaier en moeizamer’ dan hij aanvankelijk dacht.

APG committeert tot €370 miljoen aan Australische vastgoedschulden

APG committeert tot €370 miljoen aan Australische vastgoedschulden

01 juli

APG heeft via de Australische specialist in commerciële vastgoedschulden, MaxCap Group, zijn eerste stap in de vastgoedschuldensector in Azië Pacific gezet. Dit is een nieuw partnerschap voor APG, dat een eerste toezegging van €185 miljoen aan de strategie heeft toegezegd, met een optie voor uitbreiding tot €370 miljoen. De samenwerking richt zich op senior-stretchkrediet met eerste recht van hypotheek. Daarbij ligt de concentratie op construction lending in verschillende beleggingscategorieën binnen de vastgoedsector. Het eerste kapitaal is al verstrekt aan de eerste seed-lening voor een project voor gemengd gebruik in Melbourne.

Enorme groei Kandoor leidt tot lancering nieuwe website

Enorme groei Kandoor leidt tot lancering nieuwe website

01 juli

Heel Nederland voorzien van het juiste antwoord op financiële vragen. Dat is de missie van Kandoor, APG’s online platform dat sinds 2016 gratis ieders vragen over geld beantwoordt. Daarmee speelt Kandoor in op een grote behoefte. Waar het platform in heel 2018 zo’n 85.000 vragen ontving, stellen Nederlanders in 2019 ruim 45.000 vragen per máánd. Deze stormachtige groei vraagt om professionalisering: vandaag lanceert Kandoor de nieuwe website.

PWRI, ABP en APG winnen Pensioen Pro Awards 2019

PWRI, ABP en APG winnen Pensioen Pro Awards 2019

21 juni

PWRI heeft gisteravond tijdens het Pensioen Pro jaarcongres de Gouden Pensioen Pro Award gewonnen. Het APG-fonds mag zich met deze publieksprijs Beste Nederlandse Pensioenfonds 2019 noemen. De ‘pensioenpot’ van ABP en Het Publieksverslag ‘Loop even mee’ van APG wonnen de Pensioen Pro Award communicatieprijs.

Ronald Wuijster in FT: “Mensen gaan ervan uit dat er geen geld meer is”

Ronald Wuijster in FT: “Mensen gaan ervan uit dat er geen geld meer is”

20 juni

Deze week verscheen een profiel van APG’s hoofd vermogensbeheer, Ronald Wuijster, in de Financial Times, waarin hij inging op zijn werk en natuurlijk de vele recente ontwikkelingen op het gebied van pensioenhervormingen in Nederland. In het artikel zegt hij: “De maatschappij verandert en het pensioenstelsel moet meer flexibel worden om zelfstandigen en freelancers te kunnen omvatten.”

"UPDATE" Principeakkoord pensioenstelsel

15 juni

Gerard van Olphen, Voorzitter raad van bestuur APG Groep: “Vandaag is een nieuwe en belangrijke stap gezet op weg naar een vernieuwd pensioenstelsel.

Laden

Filter

Alle thema's
Pensioencontract
Beleggen
Internationaal
Pensioenmarkt
Duurzaam beleggen
Risicomanagement
Pensioenstelsel
Regelgeving
Beleggen in nederland
Pensioencommunicatie