Artikelen

Ellie Lust: ‘Bij mij hoort iedereen erbij’

Ellie Lust: ‘Bij mij hoort iedereen erbij’

14 juni

APG wil diversiteit en inclusie binnen APG bevorderen. Daarom werd Ellie Lust uitgenodigd voor een paneldiscussie over dit onderwerp, waar onder ander managers van APG, Accenture, Brightlands, Conclusion en PNA aan deelnamen. De paneldiscussie vond plaats op 11 juni jl. op de Brightlands Campus in Heerlen.

Publieksverslag APG genomineerd voor Pensioen Pro Award 2019

Publieksverslag APG genomineerd voor Pensioen Pro Award 2019

07 juni

Het nieuwe publieksverslag APG ‘Loop even mee’ is genomineerd voor de communicatie award van de Pensioen Pro Awards 2019. Door het verslag in een vernieuwend, interactief videoformat te gieten, laat APG kijkers persoonlijk ervaren dat ze met betrekking tot hun pensioen zelf keuzes kunnen maken. APG-fondsen ABP en PWRI zijn daarnaast genomineerd voor de publieksprijs: beste pensioenfonds van het jaar. De awards worden uitgereikt op 20 juni.

Principeakkoord pensioenstelsel: ‘Veel open eindjes, goede eerste stap’

Principeakkoord pensioenstelsel: ‘Veel open eindjes, goede eerste stap’

06 juni

Na vele jaren is er eindelijk echt zicht op een pensioenakkoord. Volledig is dat zicht echter nog niet; er is duidelijkheid over de aanpassing van de AOW-leeftijd en de uittredingsmogelijkheden voor zware beroepen, maar wat betreft invulling van de tweede pijler lijkt nog veel te moeten worden beslist.

APG brengt pensioen dichterbij

APG brengt pensioen dichterbij

04 juni

APG lanceert vandaag een toegankelijke, publieksvriendelijke variant van het jaarverslag: ‘Loop even mee’. Via opvallende online video’s op social media en andere kanalen nodigt APG mensen uit om in een interactieve wereld te stappen, die is gefilmd vanuit het gezichtspunt van de kijker. Ze lopen vervolgens op een actieve manier samen met APG door het pensioenjaar. Onderweg staan ze voor een aantal herkenbare dilemma’s over geld, duurzaamheid en de toekomst. Keuzes die ze maken bepalen het vervolg van de video. Zo krijgen mensen alleen te zien wat voor hen relevant is. Stap voor stap leren kijkers meer over pensioen en over welke rol APG hierin speelt.

“Wij gaan voor de lange termijn”

“Wij gaan voor de lange termijn”

24 mei

Onlangs sprak Ronald Wuijster, rvb-lid verantwoordelijk voor Asset Management, met Managementscope over ‘purpose’ en wat dat concreet betekent voor APG betekent. Ronald vat de in het gesprek het doel van APG in een zin samen: Zorgen voor een goed pensioen in een duurzame wereld.

APG gaat vrouwelijke medewerkers gelijk belonen

APG gaat vrouwelijke medewerkers gelijk belonen

22 mei

Gelijk werk wordt voortaan gelijk beloond bij APG. Ruim 125 vrouwelijke medewerkers van de pensioenuitvoerder hebben vandaag een brief ontvangen waarin staat dat hun salaris per 1 juni wordt verhoogd. Hun beloning wordt op hetzelfde niveau gebracht van mannelijke collega’s met vergelijkbare functies, ervaring en dienstjaren. Tegelijk neemt APG maatregelen om dit thema duurzaam op te lossen.

Laden

Filter

Alle thema's
Pensioencontract
Beleggen
Internationaal
Pensioenmarkt
Duurzaam beleggen
Risicomanagement
Pensioenstelsel
Regelgeving
Beleggen in nederland
Pensioencommunicatie