Artikelen

“Financiële sector is in deze crisis juist onderdeel van de oplossing”

“Financiële sector is in deze crisis juist onderdeel van de oplossing”

31 maart

Hoe moeten bestuurders de huidige corona-crisis te lijf gaan? En in hoeverre kunnen zij lessen trekken uit de crisis van 2008? Die vragen staan centraal in een vandaag verschenen artikel van het Financieele Dagblad.

APG langjarige beleggingshorizon ‘van reuzenbelang’

APG langjarige beleggingshorizon ‘van reuzenbelang’

30 maart

APG wil de continuïteit van de dienstverlening aan pensioenfondsen en 4,6 miljoen deelnemers garanderen - juist in een tijd waarin de ontwikkelingen rondom Covid-19 de maatschappij confronteren met veel onzekerheid. Om in te spelen op de gevolgen van de verspreiding van Covid-19 hebben we in de afgelopen weken diverse maatregelen genomen.

APG wil CO2-opname natuurlijke ecosystemen verbeteren

APG wil CO2-opname natuurlijke ecosystemen verbeteren

30 maart

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen, energieleveranciers en andere CO2-intensieve bedrijven kondigen aan uiterlijk in 2050 CO2-neutraal te willen zijn. Maar hoe werkt dat? Naast het terugbrengen van de CO2-uitstoot investeren bedrijven steeds meer in het verbeteren van de CO2-opname door natuurlijke ecosystemen. Dat idee is niet nieuw, maar door hun toenemende schaalgrootte en professionaliteit worden zulke op de natuur gebaseerde oplossingen (Nature-based solutions of NbS) ook interessanter voor institutionele beleggers als APG, zegt Jos Lemmens.

Institutionele beleggers:  Bedrijven moeten impact coronacrisis verzachten

Institutionele beleggers: Bedrijven moeten impact coronacrisis verzachten

27 maart

APG en andere beleggers roepen in een gezamenlijke verklaring bedrijven op maatregelen te nemen om de sociale impact van de coronacrisis zoveel mogelijk te verzachten. Volgens de beleggers moet de veiligheid en gezondheid van werknemers daarbij voorop staan. Bedrijven moeten ook voorkomen dat personeel, leveranciers en klanten in onoverkomelijke financiële problemen raken.

‘Deelnemers en werkgevers te woord staan, al is het vanaf de keukentafel'

‘Deelnemers en werkgevers te woord staan, al is het vanaf de keukentafel'

20 maart

Hoe gaat APG om met de huidige situatie op de financiële markten? Wat betekent deze voor het nieuwe pensioencontract? Hoe ziet de bedrijfsvoering van een organisatie als APG er uit in een situatie van crisis? Dit zijn de hoofdonderwerpen die de revue passeren in een vandaag online gegaan interview met Gerard van Olphen in de Financiële Telegraaf.

Toppositie voor APG in wereldwijde duurzaamheidsranglijst

Toppositie voor APG in wereldwijde duurzaamheidsranglijst

09 maart

APG is een van de wereldwijde leiders op het gebied van verantwoord beleggen. Dat is het oordeel van ShareAction/AODP, dat vandaag zijn duurzaamheidsranglijst bekendmaakte. APG kreeg een A-beoordeling en behaalde de vierde plaats in een ranglijst van de 75 grootste vermogensbeheerders ter wereld. ShareAction/AODP (Asset Owners Disclosure Project) is een maatschappelijke organisatie die institutionele beleggers beoordeelt op hoe ze omgaan met verantwoord beleggen. De focus ligt op klimaatverandering, mensenrechten en biodiversiteit.

Laden

Filter

Alle thema's
Pensioencontract
Beleggen
Internationaal
Pensioenmarkt
Duurzaam beleggen
Risicomanagement
Pensioenstelsel
Regelgeving
Beleggen in nederland
Pensioencommunicatie