Artikelen

APG breidt beleggingen in hotels fors uit: vers kapitaal in CitizenM

APG breidt beleggingen in hotels fors uit: vers kapitaal in CitizenM

27 maart

APG maakt vandaag bekend dat het heeft toegezegd opnieuw kapitaal te investeren in de verdere groei van de succesvolle hotelketen CitizenM. Tegelijkertijd wordt bekendgemaakt dat GIC, het staatsfonds van Singapore een belang van 25% verwerft in CitizenM. Daarmee wordt de onderneming gewaardeerd op ongeveer €2 miljard. Bovendien verschaffen GIC en oprichter Rattan Chadha (middels KRC Capital) ook eigen vermogen voor de verdere groei. In totaal bedraagt het beschikbare eigen vermogen dat door de huidige drie eigenaren is verschaft €750 miljoen.

‘We hebben 1320 nieuwe Tesla’s ontdekt’

‘We hebben 1320 nieuwe Tesla’s ontdekt’

25 maart

Slimme algoritmen scanden in nog geen twaalf maanden tijd 10.000 bedrijven op hun bijdrage aan een betere wereld. Gerben de Zwart, directeur kwantitatieve beleggingen, blikt terug op één jaar Entis: het team dat kunstmatige intelligentie inzet voor meer rendement en duurzaam beleggen.

APG-QIC Consortium verwerft belang in Brussels Airport

APG-QIC Consortium verwerft belang in Brussels Airport

16 maart

Na een succesvolle overname, hebben zowel APG als QIC ieder een belang van 16,8% in Brussels Airport. Afronding van de transactie vindt naar verwachting in de komende maanden plaats en is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder. Het door APG en QIC geleide consortium bestaat verder uit Swiss Life.

‘Pensioenorganisaties, laat die groeiende berg geld zíen’

‘Pensioenorganisaties, laat die groeiende berg geld zíen’

12 maart

Pensioenorganisaties drukken op de verkeerde knoppen in het menselijk brein. Ze creëren onzekerheid en angst, terwijl ze juist moeten inspelen op onze natuurlijke hang naar zekerheid, aldus hersenwetenschapper Victor Lamme. ‘Als je het vertrouwen wilt herstellen, moet je inspelen op de gezonde hebzucht die de mens eigen is. Maak voor deelnemers concreet what’s in it for them.’

Pensioen opgebouwd in het buitenland?

Pensioen opgebouwd in het buitenland?

19 februari

Het aantal mensen dat een periode in het buitenland gaat werken neemt toe. ‘Vlakbij’ in Europa, misschien wel als grensarbeider of toch iets verder weg. Barcelona, München of Rome. Wat we weten is dat de arbeidsmarkt internationaler en mobieler wordt. Werken in het buitenland betekent vaak ook dat je pensioen opbouwt in dat land. Hiermee wordt inzicht krijgen in wat je waar hebt opgebouwd er vaak niet makkelijker op. Je hebt niet alleen te maken hebt met meerdere pensioenpotjes bij meerdere fondsen, maar ook nog in verschillende landen. Succes!

Ouderen uit regio Heerlen beleven onvergetelijke middag bij APG

Ouderen uit regio Heerlen beleven onvergetelijke middag bij APG

14 februari

Op dinsdagmiddag 12 februari ontving APG ruim honderd ouderen uit de regio Heerlen op het hoofdkantoor. Daar werden ze in de watten gelegd door ruim dertig vrijwilligers van de pensioenuitvoerder met een zogenaamde ‘high tea’. Aan grote tafels was ruimschoots gelegenheid om met andere aanwezige ouderen in contact te komen, onder genot van een hapje, drankje en muziek. Dit zogenaamde ‘ZilverUitje’ is een van de initiatieven waarmee APG zich de komende jaren extra inzet voor de Nederlandse samenleving, met de nadruk op ouderen. Een dame van 86 jaar: ‘ik ben al 86, maar dit is het mooiste wat ik heb meegemaakt.’

Laden

Filter

Alle thema's
Pensioencontract
Beleggen
Internationaal
Pensioenmarkt
Duurzaam beleggen
Risicomanagement
Pensioenstelsel
Regelgeving
Beleggen in nederland
Pensioencommunicatie