"The green, green grass of home"

Nieuws 18 januari 2019

Nieuws 18 januari 2019

APG gaat voor pensioenfonds ABP ruim 500 miljoen euro investeren in groene hypotheken via Rabobank-dochter Vista. Twee vliegen in één klap: een goed lange-termijnrendement voor deelnemers en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland, aldus Menno van den Elsaker en Kay Mennens.

Lees verder

Reactie Gerard van Olphen op Klimaatakkoord

Nieuws 21 december 2018

Nieuws 21 december 2018

Gerard van Olphen, bestuursvoorzitter van APG en voorzitter van de taakgroep Financiën reageert op het Klimaatakkoord.

Lees verder

Jaap van Manen benoemd tot voorzitter raad van commissarissen APG

Nieuws 20 december 2018

Nieuws 20 december 2018

Prof. dr. Jaap van Manen is door de aandeelhouders van APG Groep per 1 januari 2019 benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van APG Groep NV, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland. Hij volgt Bart Le Blanc op, die in juli jl. aan het einde van zijn termijn, terugtrad als voorzitter van de raad van commissarissen. Pieter Jongstra, vicevoorzitter van de raad van commissarissen, nam de taken van Le Blanc in de tussenliggende periode waar. De benoeming van de heer Van Manen geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door toezichthouder DNB. APG beheert 485 miljard euro pensioenvermogen en zorgt ervoor dat ruim 4,5 miljoen mensen erop kunnen vertrouwen dat hun opgebouwde pensioenrechten op de juiste manier worden belegd, geadministreerd en uitgekeerd.

Lees verder

Publicaties

AM View, jaargang 10, nummer 1, januari 2019
'Oplopende risico, oplopende vergoeding'
Wat is het fijn om Amerikaan te zijn, of althans een belegger die in Amerikaanse dollars wordt afgerekend. Al drie jaar lang is de risicovrije rente positief en loopt die vergoeding op, en vanaf het derde kwartaal van 2018 ontving je zelfs meer dan 2%. Om een portefeuille met een verwacht rendement van 5% te halen hoef je niet langer al je geld in aandelen te stoppen maar kun je met een kwart minder toe (rekenend met een risicopremie op zakelijke waarden van 3,5%). Iemand uit de eurozone heeft die luxe niet: geld risicovrij wegzetten kost geld. Hij moet dus haast wel zakelijke waarden kopen, zakelijke waarden die de Amerikaanse belegger net van de hand doet.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.
Verslag Verantwoord Beleggen 2017
De beleggingen van APG die bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn in 2017 toegenomen tot €55,3 miljard. Vandaag publiceren we als APG ons Verslag Verantwoord Beleggen 2017, waarin we voor het eerst weergeven hoeveel van onze beleggingen die we namens onze klanten doen, bijdragen aan zaken als armoedebestrijding, goed onderwijs en betaalbare en schone energie. Lees voor meer informatie hierover en over onze andere stappen op het gebied van verantwoord beleggen ons Verslag Verantwoord Beleggen 2017.

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen