De groene revolutie komt naar ons toe

Nieuws 11 mei 2018

Nieuws 11 mei 2018

In de jongste editie van het vakblad Fondsnieuws een interview met APG’s Claudia Kruse over Duurzaam Beleggen en nieuwe Europese regels om duurzaam beleggen te bevorderen. Claudia Kruse is bij APG Managing Director Responsible Investment & Governance.

Lees verder

Gerard van Olphen te gast bij BNR Zakendoen

Nieuws 02 mei 2018

Nieuws 02 mei 2018

Op woensdag 2 mei was Gerard van Olphen, voorzitter raad van bestuur van APG, te gast in het programma BNR Zakendoen van BNR Nieuwsradio. In gesprek met Thomas van Zijl en Paul Laseur sprak hij onder meer over beleggingsrendement, duurzaam beleggen, bonussen en de mogelijke gevolgen van een ander pensioenstelsel voor de pensioenuitvoerder.

Lees verder

Jaarverslag APG 2017: goede stappen gezet in vergroten pensioenwaarde deelnemer

Nieuws 26 april 2018

Nieuws 26 april 2018

  • gemiddeld rendement circa 7 procent
  • uitvoeringskosten verlaagd
  • groei in duurzaam beleggen
  • innovatie door samenwerking met fondsen

Lees verder

Publicaties

Factsheet generatiepact
Het generatiepact is een instrument om verjonging van het personeelsbestand van gemeenten te stimuleren. Het biedt medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd de mogelijkheid vrijwillig minder te gaan werken. Daarmee krijgen zij meer vrije tijd, kan de gemeente besparen op de loonkosten, en kunnen nieuwe, jongere medewerkers in dienst worden genomen. Meer informatie is overzichtelijk verwerkt in de factsheet generatiepact. Meer over de Werkgeversdiensten is te vinden op www.apg.nl/werkgeversdiensten
Jaarverslag APG Groep N.V. 2017
APG behaalde voor zijn pensioenfondsen en hun deelnemers over 2017 een gemiddeld rendement van circa 7 procent (over de verschillende fondsen varieerde dit van 5,6 tot 7,9 procent ). Tegelijkertijd slaagde APG erin om de uitvoeringskosten per deelnemer te verlagen met behoud van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. APG is een financieel gezonde onderneming. De omzet van APG bedroeg in 2017 €1.052 miljoen. Het netto resultaat kwam uit op €47 miljoen. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde Jaarverslag 2017.

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen