Oproep aan nieuw kabinet: duurzaamheid vraagt om goede samenwerking

Nieuws 28 juni 2017

Nieuws 28 juni 2017

Samen met andere Nederlandse financiële instellingen heeft APG een verklaring ondertekend waarin we het nieuwe kabinet oproepen om gezamenlijk met duurzaamheid aan de slag te gaan. Hiermee onderschrijven we dat we allen de verantwoordelijkheid hebben om de klimaatdoelen uit het akkoord van Parijs te realiseren en dat we als financiële sector nog extra stappen kunnen zetten.

Lees verder

Verkiezingen

Nieuws 08 juni 2017

Nieuws 08 juni 2017

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn achter de rug en de formatie is in volle gang. In deze editie van de Pensioen Doc. komen de pensioenonderwerpen waarover het meest geschreven is in de programma’s van de politieke partijen aan bod.

Lees verder

Pensioenbelegger worstelt met duurzame toekomst

Nieuws 30 mei 2017

Nieuws 30 mei 2017

Fabrikanten van clusterbommen zitten al lang niet meer in de portefeuille van pensioenfondsen, maar inmiddels spelen ook de CO₂-uitstoot, arbeidsomstandigheden en het bonusbeleid een rol bij beleggingsbesluiten. En de fondsen kiezen als machtig aandeelhouder vaker voor de dialoog om bedrijven aan te sporen te veranderen.

Lees verder

Publicaties

Verkiezingen
Pensioen doc. verschaft achtergrondinformatie over pensioenen aan bestuurders, beleidsmakers, politici en wetenschappers.
Jaarverslag APG Groep N.V. 2016
2016 was een bewogen jaar met een aantal mondiale ontwikkelingen zoals de Brexit, het Oekraïne-referendum en de presidentsverkiezing in de Verenigde Staten. Daarnaast waren de pensioenmarkten volop in beweging. Door het jaar heen heeft APG actief deelgenomen aan een constructieve dialoog over een nieuw pensioenstelsel, waarbij de onderwerpen transparantie, keuzevrijheid en risicodeling hoog op de agenda stonden.

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen