APG en Whitehelm Capital investeren in Californisch glasvezelnetwerk

Nieuws 08 april 2019

Nieuws 08 april 2019

Lees verder

APG breidt beleggingen in hotels fors uit: vers kapitaal in CitizenM

Nieuws 27 maart 2019

Nieuws 27 maart 2019

APG maakt vandaag bekend dat het heeft toegezegd opnieuw kapitaal te investeren in de verdere groei van de succesvolle hotelketen CitizenM. Tegelijkertijd wordt bekendgemaakt dat GIC, het staatsfonds van Singapore een belang van 25% verwerft in CitizenM. Daarmee wordt de onderneming gewaardeerd op ongeveer €2 miljard. Bovendien verschaffen GIC en oprichter Rattan Chadha (middels KRC Capital) ook eigen vermogen voor de verdere groei. In totaal bedraagt het beschikbare eigen vermogen dat door de huidige drie eigenaren is verschaft €750 miljoen.

Lees verder

‘We hebben 1320 nieuwe Tesla’s ontdekt’

Nieuws 25 maart 2019

Nieuws 25 maart 2019

Slimme algoritmen scanden in nog geen twaalf maanden tijd 10.000 bedrijven op hun bijdrage aan een betere wereld. Gerben de Zwart, directeur kwantitatieve beleggingen, blikt terug op één jaar Entis: het team dat kunstmatige intelligentie inzet voor meer rendement en duurzaam beleggen.

Lees verder

Publicaties

AM View, jaargang 10, nummer 2, april 2019
'Kwartjes en de stoomwals'
In de op één-na-laatste handelsweek van het eerste kwartaal dook de Amerikaanse tienjaarsrente onder de driemaandsrente. Commentatoren wezen meteen op de voorspelkracht hiervan: In de VS, een economie van beslissende omvang voor de wereldeconomie, werden recessies in het naoorlogse verleden altijd voorafgegaan door een geïnverteerde yieldcurve. In de twee gevallen sinds begin 2000 dat dit zich voordeed, piekte de aandelenmarkt rond dezelfde tijd. Ditmaal dook ook nog de rente op Duitse tienjarige staatsleningen onder nul. “O jee!”

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.
Corporate Governance Raamwerk
APG is actief op het gebied van corporate governance (goed ondernemingsbestuur) omdat we ons bewust zijn van onze rechten en verantwoordelijkheden als aandeelhouder en (mede-)eigenaar van ondernemingen.

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen