Gerard van Olphen herbenoemd tot bestuursvoorzitter APG Groep

Nieuws 17 februari 2020

Nieuws 17 februari 2020

Gerard van Olphen (1962) is door de raad van commissarissen van APG Groep per 9 maart 2020 herbenoemd tot bestuursvoorzitter van APG. De benoeming geldt opnieuw voor een periode van vier jaar. De aandeelhouders van APG Groep hebben ingestemd met deze benoeming en de ondernemingsraad heeft positief geadviseerd.

Lees verder

Een dag op pad met BNR-panellid Thijs Knaap

Nieuws 13 februari 2020

Nieuws 13 februari 2020

Thijs Knaap, senior strategist bij APG Asset Management, is al ruim een jaar vast panellid bij het BNR beleggerspanel. Bij BNR kennen ze hem als iemand die zich niet laat verleiden tot makkelijke soundbites. Oog hebben voor het breder perspectief op de economie, aandelenmarkten en zijn specialiteit Azië, dat is zijn stijl. Hoe bereidt hij zich voor op een radio-uitzending? We liepen een dag met hem mee.

Lees verder

"We willen een duurzaam domino-effect in de luchtvaart creëren"

Nieuws 10 februari 2020

Nieuws 10 februari 2020

Luchtvaartmaatschappijen moeten hun netto CO2-uitstoot in 2050 hebben teruggebracht tot nul. Die harde eis stelt een groep van 122 grote institutionele beleggers, waaronder APG, aan de sector. Met een gezamenlijk beheerd vermogen van 6,4 biljoen euro verwachten de beleggers een vuist te kunnen maken om dit doel te realiseren. Welke bijdrage gaat APG namens de pensioenfondsklanten ABP, bpfBOUW, SPW en PPF APG, hieraan leveren? We vragen het aan Lucian Peppelenbos, Team Manager GRIG en HansWerner Hitge, senior portfoliomanager Developed Markets Equities.

Lees verder

Publicaties

AM View, jaargang 11, nummer 1, januari 2020
'Lagere rente of lagere groei'
Vorig jaar om deze tijd maakten beleggers zich zorgen over het handelsconflict tussen de VS en China, het verdere verloop van Brexit en het snel teruglopende ondernemersvertrouwen. Ondernemingswinsten daalden, de rente op Europese kwaliteitsstaatsobligaties was negatief en centrale banken stelden renteverhogingen in het verschiet.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.
Factsheet generatiepact
Het generatiepact is een instrument om verjonging van het personeelsbestand van gemeenten te stimuleren. Het biedt medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd de mogelijkheid vrijwillig minder te gaan werken. Daarmee krijgen zij meer vrije tijd, kan de gemeente besparen op de loonkosten, en kunnen nieuwe, jongere medewerkers in dienst worden genomen. Meer informatie is overzichtelijk verwerkt in de factsheet generatiepact. Meer over de Werkgeversdiensten is te vinden op www.apg.nl/werkgeversdiensten

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen