APG en PGGM ontwikkelen pensioenadministratie in blockchain

Nieuws 12 oktober 2017

Nieuws 12 oktober 2017

Lees verder

APG benoemt Wim Henk Steenpoorte tot lid RvB

Nieuws 21 september 2017

Nieuws 21 september 2017

De raad van commissarissen (RvC) van APG Groep N.V. (APG) deelt mee dat Wim Henk Steenpoorte per 14 september jl. is benoemd tot lid van de raad van bestuur (RvB) met portefeuille Fondsenbedrijf. Wim Henk Steenpoorte neemt in deze rol permanent zitting in de RvB van APG. De benoeming van Wim Henk Steenpoorte geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door de toezichthouders en aandeelhouders van APG.

Lees verder

APG komt samen met E Fund met Chinees aandelenfonds

Nieuws 20 september 2017

Nieuws 20 september 2017

APG en de grote Chinese vermogensbeheerder E Fund lanceren een esg-fonds dat belegt in Chinese aandelen. Volgens de initiatiefnemers is dit het eerste in zijn soort.

Lees verder

Publicaties

AM View, jaargang 8, nummer 4, oktober 2017
'Opgaande spiraal'
Er moesten bijzondere steunmaatregelen aan te pas komen, meerdere opkoopprogramma’s, negatieve rentes en een hoop bezwerende woorden. Maar het is gelukt: centrale bankiers zien uit op de eerste synchrone groei van de wereldeconomie sinds de kredietcrisis van 2008. De wereld draait opeens in een virtueuze cirkel, waarbij de groei in iedere regio ook nog eens ondersteund wordt door de toegenomen handel met andere regio’s, waar het ook beter gaat. Het lijkt alsof we, negen jaar na het faillisement van Lehman, eindelijk de crisis achter ons kunnen laten.... Download hieronder de PDF en lees verder.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.
Verslag verantwoord beleggen 2016
Eind april 2017 werden wij uitgeroepen tot de vermogensbeheerder die het beste zicht heeft op de risico’s van klimaatverandering voor zijn beleggingsportefeuille. Onze klanten lopen voorop met duurzaam en verantwoord beleggen. In 2013 behoorden ze tot de eerste fondsen die de CO2-voetafdruk van hun aandelenportefeuille in kaart brachten. In 2016 hebben we een nieuwe stap gezet door daadwerkelijk te gaan sturen op het verminderen van die voetafdruk. Met als resultaat dat eind 2016 de CO2-voetafdruk van onze aandelenportefeuille 16% kleiner is dan die van het basisjaar 2014. Meer informatie hierover en over onze andere stappen op gebied van verantwoord beleggen vindt u in het verslag verantwoord beleggen 2016

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen