Je kunt uitstekend goed en groen beleggen

Nieuws 20 juli 2017

Nieuws 20 juli 2017

Miljardeninvesteringen zijn nodig om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Experts uit de financiële sector geven Brussel advies. Nu de financiële crisis zo’n beetje voorbij is, wacht de financiële sector een nieuwe storm. Banken, beleggers en verzekeraars moeten zich voorbereiden op de gevolgen van de energietransitie.

Lees verder

Meten is weten ook als het gaat om mensenrechten

Nieuws 18 juli 2017

Nieuws 18 juli 2017

Leiderschap tonen betekent het voortouw nemen in moeilijke situaties. Het combineren van iets cijfermatigs als beleggen met een breed begrip als mensenrechten ís zo’n moeilijke situatie.

Lees verder

Meer vertrouwen bij deelnemers door persoonlijke pensioenpot

Nieuws 17 juli 2017

Nieuws 17 juli 2017

ABP en APG hebben samen met onderzoeksbureau Neurensics onderzocht hoe deelnemers reageren op stijgingen en dalingen van de persoonlijke pensioenpot en -uitkering.

Lees verder

Publicaties

Verslag verantwoord beleggen 2016
Eind april 2017 werden wij uitgeroepen tot de vermogensbeheerder die het beste zicht heeft op de risico’s van klimaatverandering voor zijn beleggingsportefeuille. Onze klanten lopen voorop met duurzaam en verantwoord beleggen. In 2013 behoorden ze tot de eerste fondsen die de CO2-voetafdruk van hun aandelenportefeuille in kaart brachten. In 2016 hebben we een nieuwe stap gezet door daadwerkelijk te gaan sturen op het verminderen van die voetafdruk. Met als resultaat dat eind 2016 de CO2-voetafdruk van onze aandelenportefeuille 16% kleiner is dan die van het basisjaar 2014. Meer informatie hierover en over onze andere stappen op gebied van verantwoord beleggen vindt u in het verslag verantwoord beleggen 2016
AM View, jaargang 8, nummer 3, juli 2017
'Het draait'
Trok de wereld zich sinds 2009 op aan de voortdenderende economie in China en het herstel in de VS, nu voltrekt zich geleidelijk aan een verandering. De eurozone klimt uit het dal en opkomende markten buiten China hebben zich aangepast na de bijna-crisis van 2015. In de VS lijkt de groei op zijn hoogtepunt, en China schakelt een tandje terug. Niet voor niets verhoogde de Wereldbank in haar meest recente vooruitblik de prognose voor de eurozone, terwijl het die voor de VS en China constant hield. Dat gaat voor beleggers nogal wat betekenen.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen