Pensioen opgebouwd in het buitenland?

Nieuws 19 februari 2019

Nieuws 19 februari 2019

Het aantal mensen dat een periode in het buitenland gaat werken neemt toe. ‘Vlakbij’ in Europa, misschien wel als grensarbeider of toch iets verder weg. Barcelona, München of Rome. Wat we weten is dat de arbeidsmarkt internationaler en mobieler wordt. Werken in het buitenland betekent vaak ook dat je pensioen opbouwt in dat land. Hiermee wordt inzicht krijgen in wat je waar hebt opgebouwd er vaak niet makkelijker op. Je hebt niet alleen te maken hebt met meerdere pensioenpotjes bij meerdere fondsen, maar ook nog in verschillende landen. Succes!

Lees verder

Ouderen uit regio Heerlen beleven onvergetelijke middag bij APG

Nieuws 14 februari 2019

Nieuws 14 februari 2019

Op dinsdagmiddag 12 februari ontving APG ruim honderd ouderen uit de regio Heerlen op het hoofdkantoor. Daar werden ze in de watten gelegd door ruim dertig vrijwilligers van de pensioenuitvoerder met een zogenaamde ‘high tea’. Aan grote tafels was ruimschoots gelegenheid om met andere aanwezige ouderen in contact te komen, onder genot van een hapje, drankje en muziek. Dit zogenaamde ‘ZilverUitje’ is een van de initiatieven waarmee APG zich de komende jaren extra inzet voor de Nederlandse samenleving, met de nadruk op ouderen. Een dame van 86 jaar: ‘ik ben al 86, maar dit is het mooiste wat ik heb meegemaakt.’

Lees verder

APG voor twaalfde keer Top Employer

Nieuws 08 februari 2019

Nieuws 08 februari 2019

APG is voor het twaalfde jaar uitgeroepen tot Top Employer Nederland.

Lees verder

Publicaties

Corporate Governance Raamwerk
APG is actief op het gebied van corporate governance (goed ondernemingsbestuur) omdat we ons bewust zijn van onze rechten en verantwoordelijkheden als aandeelhouder en (mede-)eigenaar van ondernemingen.
AM View, jaargang 10, nummer 1, januari 2019
'Oplopende risico, oplopende vergoeding'
Wat is het fijn om Amerikaan te zijn, of althans een belegger die in Amerikaanse dollars wordt afgerekend. Al drie jaar lang is de risicovrije rente positief en loopt die vergoeding op, en vanaf het derde kwartaal van 2018 ontving je zelfs meer dan 2%. Om een portefeuille met een verwacht rendement van 5% te halen hoef je niet langer al je geld in aandelen te stoppen maar kun je met een kwart minder toe (rekenend met een risicopremie op zakelijke waarden van 3,5%). Iemand uit de eurozone heeft die luxe niet: geld risicovrij wegzetten kost geld. Hij moet dus haast wel zakelijke waarden kopen, zakelijke waarden die de Amerikaanse belegger net van de hand doet.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen