Bescheiden verbetering bedrijven op mensenrechten

Nieuws 15 november 2019

Nieuws 15 november 2019

De prestaties van bedrijven in sectoren waar het risico bestaat op betrokkenheid bij mensenrechtenschendingen zijn iets verbeterd.

Lees verder

Francine van Dierendonck in NRC: ‘Óveral zijn vrouwen ondervertegenwoordigd.’

Nieuws 08 november 2019

Nieuws 08 november 2019

Vrouwen krijgen in de regel nog altijd niet dezelfde kansen als mannen met gelijke kwaliteiten, stelt Francine van Dierendonck in het NRC. In een interview met de krant spreekt ze over ‘de hardnekkige ondervertegenwoordiging van vrouwen in de top van het bedrijfsleven, wetenschap en politiek, die weer het gevolg zou zijn van het ontbreken van een gelijk speelveld’.

Lees verder

APG stapt in Europese aanbieder van parkeeroplossingen

Nieuws 23 oktober 2019

Nieuws 23 oktober 2019

APG/ABP maakt vandaag bekend dat het een belang van 39% neemt in Interparking, een van de grootste aanbieders van parkeeroplossingen in Europa. We spraken met Patrick Kanters, Managing Director real assets bij APG en eindverantwoordelijk voor deze belegging.

Lees verder

Publicaties

AM View, jaargang 10, nummer 4, oktober 2019
'Op herhaling'
Wereldwijd neemt de economische groei af en dat is vooral zichtbaar in de industrie. De dienstensector, die minder wordt getroffen door de handelsoorlog, heeft daar vooralsnog iets minder last van. Beleggers zijn daarom bereid om door een mogelijke recessie heen te kijken en risicovol te blijven beleggen.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.
White paper - Pension infrastructure technology assessment
This paper is the summary of a distributed ledger technology (DLT) assessment and its outcome. The assessment was commissioned by APG on behalf of a consortium of pension stakeholders who joined forces in the Pension Infrastructure (PI) project. The latter is a unique Dutch pension use case that aims at increasing operational efficiency, improving participant experience, and creating value for society.

The key question was: can we use DLT to better organise the Dutch pension system, and is it technically feasible? To answer it, we developed a custom framework, leading to distilled insights in the rapidly maturing and volatile DLT market. The assessment was carried out in Q1 2019 by APG, PGGM and Accenture. TNO has supported this effort through contributing knowledge and feedback throughout the process.

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen