Investering APG zorgt voor versterking Afsluitdijk

Nieuws 21 maart 2018

Nieuws 21 maart 2018

Rijkswaterstaat gunt de versterking van de Afsluitdijk definitief aan consortium Levvel, waar onder andere APG in participeert. Dit heeft de dienst afgelopen vrijdag bekendgemaakt. De opdracht kent een waarde van €550 miljoen en behelst ontwerp, bouw, financiering en 25 jaar onderhoud van de ruim 85 jaar oude waterkering.

Lees verder

Pensioenfonds SPW geeft deelnemers inzicht in financiële toekomst

Nieuws 19 maart 2018

Nieuws 19 maart 2018

SPW lanceert ‘Helder Overzicht & Inzicht’. Met deze dienst krijgen deelnemers van het fonds op eenvoudige wijze inzicht in hun financiële toekomst. Naast het pensioen worden ook andere inkomsten en uitgaven in de toekomst inzichtelijk, waardoor de deelnemer een compleet overzicht van zijn inkomen voor later krijgt. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers grote behoefte hebben aan zo’n totaaloverzicht. SPW ontwikkelde ‘Helder Overzicht & Inzicht’ samen met haar deelnemers en met pensioenuitvoerder APG. De dienst is voor deelnemers van SPW gratis beschikbaar via de digitale ‘mijn omgeving’.

Lees verder

APG over het Europese actieplan op gebied van duurzame financiering

Nieuws 09 maart 2018

Nieuws 09 maart 2018

Op 8 maart publiceerde de Europese Commissie een actieplan op gebied van Sustainable Finance. Dit is geïnspireerd door het rapport van de EU High Level Expert Group on Sustainable Finance (HLEG), aangesteld door de Commissie. Claudia Kruse, Managing Director Responsible Investment & Governance bij APG, maakte onderdeel uit van deze expert group die meer dan een jaar heeft gewerkt om een aantal inhoudelijke, weloverwogen aanbevelingen te doen. De groep is blij met het alomvattende en duidelijke antwoord van de Commissie.

Lees verder

Publicaties

Update van APG's beloningsrichtlijnen voor Europese beursgenoteerde bedrijven in onze wereldwijde beleggingsportefeuille
APG spoort de management teams van de bedrijven waarin wordt belegd aan om waarde creatie op de lange termijn te maximaliseren, en niet boekhoudkundige winsten op de korte termijn. We geloven dat management teams tot de juiste beslissingen moeten worden aangezet middels beloningsprogramma’s waarin hiermee rekening wordt gehouden. Daarom hebben we in september 2014 richtlijnen opgesteld voor het beloningsbeleid bij de Europese en Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven in onze wereldwijde beleggingsportefeuille. Deze richtlijnen zijn in november 2017 geüpdatet.
Pensioenfonds beleggen
Pensioen doc. verschaft achtergrondinformatie over pensioenen aan bestuurders, beleidsmakers, politici en wetenschappers.

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen