Financiële instellingen ontwikkelen methodiek om CO2-impact te meten

Nieuws 12 december 2017

Nieuws 12 december 2017

Twaalf Nederlandse banken, verzekeraars, fondsbeheerders en pensioenuitvoerders (waaronder APG) hebben een methodiek ontwikkeld om de CO2-impact van hun beleggingen en financieringen te meten.

Lees verder

Ronald Wuijster spreekt op wereldcongres jonge ondernemers

Nieuws 09 november 2017

Nieuws 09 november 2017

Hoe draagt APG als belegger bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties? Dat was het onderwerp van de toespraak die Ronald Wuijster, CEO APG Asset Management, gisteren verzorgde op het jaarlijkse congres van Junior Chamber International (JCI).

Lees verder

Annette Mosman nieuwe CFRO van APG

Nieuws 23 oktober 2017

Nieuws 23 oktober 2017

APG maakt vandaag bekend dat Annette Mosman na afronding van de transactie van Generali Nederland wordt benoemd tot de nieuwe Chief Finance and Risk Officer (CFRO) in de raad van bestuur van APG Groep (APG). Zij is sinds 2011 lid van de raad van bestuur van Generali Nederland, vanaf 2015 in de functie van CEO. Zij volgt Angelien Kemna op, die vanaf 2014 CFRO van APG Group was. Haar tweede benoemingstermijn liep af op 1 november 2017. De aanstelling van Annette Mosman is goedgekeurd door de toezichthouder.

Lees verder

Publicaties

Pensioenfonds beleggen
Pensioen doc. verschaft achtergrondinformatie over pensioenen aan bestuurders, beleidsmakers, politici en wetenschappers.
AM View, jaargang 8, nummer 4, oktober 2017
'Opgaande spiraal'
Er moesten bijzondere steunmaatregelen aan te pas komen, meerdere opkoopprogramma’s, negatieve rentes en een hoop bezwerende woorden. Maar het is gelukt: centrale bankiers zien uit op de eerste synchrone groei van de wereldeconomie sinds de kredietcrisis van 2008. De wereld draait opeens in een virtueuze cirkel, waarbij de groei in iedere regio ook nog eens ondersteund wordt door de toegenomen handel met andere regio’s, waar het ook beter gaat. Het lijkt alsof we, negen jaar na het faillisement van Lehman, eindelijk de crisis achter ons kunnen laten.... Download hieronder de PDF en lees verder.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen