APG boekt forse vooruitgang met duurzame doelen

Nieuws 16 juli 2019

Nieuws 16 juli 2019

APG heeft in 2018 belangrijke stappen gezet in het realiseren van de doelstellingen van de pensioenfondsklanten voor duurzaamheid en verantwoord beleggen. Zo groeiden de beleggingen in de duurzame VN-ontwikkelingsdoelen en is inmiddels 90% van de beleggingsportefeuille beoordeeld op financiële én duurzaamheidscriteria.

Lees verder

‘Dit mag geen papieren tijger worden’

Nieuws 10 juli 2019

Nieuws 10 juli 2019

Vandaag zet APG-bestuursvoorzitter Gerard van Olphen in Den Haag zijn handtekening onder het document waarmee de Nederlandse financiële sector zich verbindt aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord en het Akkoord van Parijs. Dat doet hij namens APG én als voorzitter van de taakgroep Financiering. Tevredenheid over het resultaat overheerst. Al was de weg erheen ‘taaier en moeizamer’ dan hij aanvankelijk dacht.

Lees verder

APG committeert tot €370 miljoen aan Australische vastgoedschulden

Nieuws 01 juli 2019

Nieuws 01 juli 2019

APG heeft via de Australische specialist in commerciële vastgoedschulden, MaxCap Group, zijn eerste stap in de vastgoedschuldensector in Azië Pacific gezet. Dit is een nieuw partnerschap voor APG, dat een eerste toezegging van €185 miljoen aan de strategie heeft toegezegd, met een optie voor uitbreiding tot €370 miljoen. De samenwerking richt zich op senior-stretchkrediet met eerste recht van hypotheek. Daarbij ligt de concentratie op construction lending in verschillende beleggingscategorieën binnen de vastgoedsector. Het eerste kapitaal is al verstrekt aan de eerste seed-lening voor een project voor gemengd gebruik in Melbourne.

Lees verder

Publicaties

Verslag Verantwoord Beleggen 2018
Bij APG zetten we ons via onze fondsen in voor miljoenen mensen, om te zorgen voor een goed pensioen in een prettig leefbare wereld. We hebben in 2018 belangrijke stappen gezet in het realiseren van de doelstellingen van de pensioenfondsklanten voor duurzaamheid en verantwoord beleggen. Zo groeiden de beleggingen in de duurzame VN-ontwikkelingsdoelen en is inmiddels 90% van de beleggingsportefeuille beoordeeld op financiële én duurzaamheidscriteria. Daarnaast werd APG in 2018 uitgeroepen tot de vermogensbeheerder die wereldwijd het beste rekening houdt met klimaatverandering. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde Verslag Verantwoord Beleggen 2018.
AM View, jaargang 10, nummer 3, juli 2019
'Bijschenken'
Het beroemde adagium van de langstzittende Fed- president ooit, William McChesney Martin, was: “Mijn taak is om de ‘punchbowl’ weg te nemen net als het feest op gang komt.” Met andere woorden, de rente verhogen als financiële markten de toekomst rooskleurig inzien. Tot eind 2018 leek het erop dat de huidige Fed-voorzitter dit voorbeeld zou volgen.

AM View is een publicatie van APG Asset Management over vier cruciale beleggingsrisico’s voor pensioenfondsen: groei, inflatie, rente en valuta. AM View wil bestuurders en adviseurs van pensioenfondsen ondersteunen in control te zijn. Daarbij geldt dat de wijze waarop deze visie uiteindelijk in het beleggingsbeleid wordt vertaald, mede zal afhangen van de inhoud van het geldende beleggingsmandaat.

Meer artikelen lezen?

Bekijk hier alle artikelen