Jean Paul Koopmans

Portfoliomanager aandelen

Werken bij een grote vermogensbeheerder houdt in dat wij niet alleen veel met analisten en economen spreken maar ook met het management van grote internationale bedrijven. Ik besteed veel tijd aan het schrijven van investment cases, waarbij ik onderzoek of bedrijven correct zijn gewaardeerd in de huidige markt. Het zoeken naar de pareltjes is de ultieme uitdaging!

Een open organisatie

Beleggen is geen vak dat je met een boekenstudie kan leren. Het is daarom heel belangrijk dat er binnen de organisatie kennisoverdracht plaatsvindt. Bij APG heb ik gemerkt dat ik collega's heb die de tijd nemen om mij de fijne kneepjes van het vak te leren. Voor een young professional is APG een ideale kweekvijver die een steile leercurve biedt. Via Young APG krijgen jongeren binnen de organisatie de kans om contacten te leggen, en om je kennis over APG als geheel te verbreden en te verdiepen. Activiteiten die Young APG organiseert zijn onder anderen lunchpools met management, lagerhuisdebat en sport evenementen.

Altijd in beweging

De wereld van pensioenen is altijd in beweging. Ook APG en specifiek APG Asset Management is een organisatie in beweging. Kenmerkend voor APG is dat de organisatie als geheel altijd zoekt naar verbeterpunten. Hierdoor worden mijn collega's en ik voortdurend uitgedaagd om niet alleen jezelf te verbeteren maar dit ook door te trekken naar een breder perspectief. Tijdens mijn opdracht bij project management heb ik gemerkt hoeveel ideeën er worden gegenereerd binnen APG. Kortom: een dynamische en energieke organisatie waarin je de vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Jean Paul Koopmans