Annick Kuipers

corporate trainee

Ik ben gestart bij de afdeling Continues Improvement & Innovation. Hier kon ik mijn change kennis kwijt en mocht ik vanuit een consultantsrol focussen op een cultuurverandering binnen een afdeling van APG. En net als je denkt,  ‘ik zit helemaal op mijn plek’ dan is het toch weer tijd voor de opdrachtwissel. Ik heb voor mijn tweede opdracht bewust iets buiten mijn comfort zone gekozen om mezelf te blijven uitdagen. Dit was een pensioen inhoudelijke opdracht bij de afdeling Corporate Strategie waarin ik het thema ‘zorgplicht in relatie tot veranderend pensioenstelsel’ heb onderzocht. Dit voelde de eerste dag eigenlijk weer als een nieuwe baan, namelijk een nieuwe opdracht, collega’s en locatie. Mijn derde opdracht is weer totaal anders. Met een aantal collega’s uit verschillende vakdisciplines werk ik als project lead aan een strategisch project voor de toekomst van APG. Ik vind het echt te gek dat ik dit mag doen als trainee en ook bijzonder dat ik nu al zoveel vertrouwen krijg.

Divers bedrijf

APG is een divers bedrijf met verschillende business units en locaties, wat ons bindt is de pensioendeelnemer. Met z’n allen werken we aan een goed pensioen voor later en dit maatschappelijk doel maakt ons in mijn ogen anders dan andere bedrijven in de financiële sector. De pensioensector is volop in beweging. Onze organisatie heeft een sterke focus op verbetering en vernieuwing bij te dragen aan een goed inkomen voor de deelnemer voor later. Deze focus is voor mij een sterke motivator in mijn dagelijkse werk.

Corporate Traineeship

Met het corporate traineeship krijg je  door de vier verschillende opdrachten een goed beeld van de organisatie en de kans om te ontdekken waar je goed in bent. En eigenlijk nog belangrijker; wat je leuk vindt. Het traineeship biedt diverse trainingen om je verder te ontwikkelen zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. APG geeft je alle ruimte om jouw pad zelf te bepalen en in je opdrachten krijg je de kans om jezelf te laten zien. En minstens even belangrijk, je start met  trainees die even enthousiast zijn als jij. Ik vind het heel fijn om mijn ervaringen te kunnen delen en voor advies of een luisterend oor kan ik altijd bij hen terecht. Daarnaast ondernemen we zelf veel  binnen APG om onszelf verder te ontwikkelen en de organisatie beter te leren kennen. Bijvoorbeeld onze activiteit ‘trainees on tour’ waarin we elk kwartaal met een RvB-lid of directeur gaan lunchen om meer te leren over hun visie op APG. Ook borrels zien we als een goede manier om te netwerken.

 

Annick Kuipers