Zzp-pensioenregelingen: van uitsluiten naar insluiten

Zzp’ers vormen een onmisbare flexibele schil in onze arbeidsmarkt. Inmiddels is één op de tien werkenden zzp’er en de verwachting is dat dit verder toeneemt. Zzp’ers vallen buiten de sociale partners en doen niet mee aan de werknemersvoorzieningen. Doorgaans houden ze niet van verplichte regelingen.

Veel zzp'ers bouwen weinig pensioen op, terwijl ze wel net als werknemers graag een prettige oude dag hebben. Niet alleen zelfstandig tijdens het arbeidzame leven, maar ook daarna. Hoe kan dit worden georganiseerd? Hierop geven Fieke van der Lecq (Hoogleraar APG-leerstoel Pensioenmarkten, Erasmus School of Economics) en Alwin Oerlemans (Directeur Institutional Business Development APG) hun visie in onlangs verschenen artikelen in het vakblad Pensioen. doc. en de Telegraaf.

Pensioen. doc. verschaft achtergrondinformatie over pensioenen aan bestuurders, beleidsmakers, politici en wetenschappers. Vindt u dit interessant en wilt u ook de Pensioen. doc. ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar: pensioendoc@apg.nl.

 

Nieuw onderzoek: Langer doorwerken valt nog niet mee

Suggestie

Nieuw onderzoek: Langer doorwerken valt nog niet mee

APG en Xander Group richten joint-venture op

Suggestie

APG en Xander Group richten joint-venture op