Zzp-pensioenregelingen: van uitsluiten naar insluiten

09 mar 2015 - Fieke van der Lecq, Alwin Oerlemans

Zzp’ers vormen een onmisbare flexibele schil in onze arbeidsmarkt. Inmiddels is één op de tien werkenden zzp’er en de verwachting is dat dit verder toeneemt. Zzp’ers vallen buiten de sociale partners en doen niet mee aan de werknemersvoorzieningen. Doorgaans houden ze niet van verplichte regelingen.

Veel zzp'ers bouwen wePensioen. doc. "Zzp-pensioenregelingen: van uitsluiten naar insluiten"inig pensioen op, terwijl ze wel net als werknemers graag een prettige oude dag hebben. Niet alleen zelfstandig tijdens het arbeidzame leven, maar ook daarna. Hoe kan dit worden georganiseerd? Hierop geven Fieke van der Lecq (Hoogleraar APG-leerstoel Pensioenmarkten, Erasmus School of Economics) en Alwin Oerlemans (Directeur Institutional Business Development APG) hun visie in onlangs verschenen artikelen in het vakblad Pensioen. doc. en de Telegraaf.

Pensioen. doc. verschaft achtergrondinformatie over pensioenen aan bestuurders, beleidsmakers, politici en wetenschappers. Vindt u dit interessant en wilt u ook de Pensioen. doc. ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar: pensioendoc@apg.nl.

 

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud