APG beoogde uitvoerder ZZP-pensioen

De samenwerkende ZZP-organisaties Zelfstandigen Bouw, ZZP Nederland, PZO en FNV zelfstandigen hebben op 19 juni bekend gemaakt dat pensioen voor ZZP'ers een feit is. APG dochters Inadmin en Loyalis zijn daarvoor de beoogde uitvoerders. Binnenkort wordt een uitvoeringsovereenkomst hiervoor ondertekend.

Start je ZZP pensioen

Vanaf maandag is het mogelijk om de website www.startjezzppensioen.nl te bezoeken, waar meer informatie te vinden is over de regeling. Tevens is het mogelijk om je als ZZP'er aan te melden als mogelijk geïnteresseerde.

ZZP Pensioen naar APGMeer informatie over de ZZP-pensioenregeling

Wij prijzen dat de vier ZZP-organisaties zich gezamenlijk afgelopen tijd zo sterk hebben gemaakt om deze regeling mogelijk te maken. Een regeling waarin de ZZP'er de flexibiliteit en vrijheid houdt tegen lage kosten en tevens een mogelijkheid heeft dit in te zetten voor arbeidsongeschiktheid.

Dit pensioeninitiatief combineert de voordelen van individuele keuzevrijheid en de kracht van het collectief.

  • ZZP’ers kunnen geheel naar eigen inzicht flexibel en vrijwillig bedragen inleggen en op de zelf bepaalde pensioenleeftijd, tussen de 60 en 70 jaar, kiezen voor een pensioenuitkering met een looptijd van 10, 15 of 20 jaar;
  • ZZP’ers kunnen zonder poespas deelnemen in een transparante en simpele regeling en indien gewenst gebruik maken van een beperkt aantal overzichtelijke keuzemogelijkheden;
  • Het opgebouwde vermogen kan bij langdurige arbeidsongeschiktheid worden aangesproken;
  • Het opgebouwde vermogen is niet opeisbaar voor derden en het pensioen maakt geen onderdeel uit van de vermogenstoetsen;
  • Door gebruik te maken van de kracht van het collectief is dit initiatief beschikbaar tegen significant lagere kosten dan vergelijkbare individuele producten;
  • De regeling is ook aantrekkelijk voor mensen die een beperkt bedrag inleggen doordat er zeer lage administratiekosten worden gerekend.

Uitwerking details

De intentieovereenkomst met APG-dochters Inadmin en Loyalis is gebaseerd op het feit dat zij kunnen voldoen aan de eisen die de samenwerkende ZZP-organisaties hebben geformuleerd. Daarmee spreken zij het vertrouwen uit dat de regeling in januari 2015 van start kan gaan.

De samenwerkende ZZP-organisaties en Inadmin en Loyalis werken in de komende periode de nadere details en de manier waarop het pensioeninitiatief concreet wordt uitgevoerd, verder uit. Daarnaast worden stichtingsbestuur en inspraak van de deelnemers nader vastgesteld, waarbij het uitgangspunt is dat het een regeling voor én door ZZP’ers is.

Deze collectieve pensioenregeling is mogelijk geworden dankzij een jarenlange lobby van de samenwerkende ZZP-organisaties voor de aanpassing van de wet- en regelgeving. De toezeggingen van het Kabinet zijn duidelijk; de ZZP-organisaties zullen de vertaling in wet- en regelgeving nadrukkelijk volgen.
 

LifeSight mede door APG dochter Inadmin, nu ook voor kleinere werkgevers

Suggestie

LifeSight mede door APG dochter Inadmin, nu ook voor kleinere werkgevers

Zesde APG Summercourse georganiseerd voor klanten

Suggestie

Zesde APG Summercourse georganiseerd voor klanten