Toolkit Governance Pensioenfondsen uitgereikt

Op 19 mei 2014 nam Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jetta Klijnsma, het eerste exemplaar in ontvangst van de Toolkit Governance Pensioenfondsen.


Tijdens een symposium dat georganiseerd werd door het Nationaal Register werd de herziene versie van de Toolkit gepresenteerd. De Toolkit ‘Governance Pensioenfondsen, een nieuwe fase’ bevat belangrijke informatie over het nieuwe besturen van een pensioenfonds.

Onder leiding van prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers (hoogleraar Corporate Governance) namen mr. Joanne Kellermann (directielid De Nederlandsche Bank), prof. mr. Steven Schuit (hoogleraar Corporate Governance) en dr. Edgar Karssing (universitair hoofddocent) de aanwezigen mee in de volgende fase van de governance van pensioenfondsen.

Lees hier een uitgebreid verslag van het symposium

De Toolkit is tot stand gekomen door het Nationaal Register in samenwerking met de Pensioenfederatie, PwC, SPO, Van Doorne, VITP en APG. Alwin Oerlemans en Franck Erkens van APG waren actief in de stuurgroep. Namens APG leverden ook Boudewijn Broers, Marijke Colly, Pieter van Foreest, Hans van der Meer en Manja Rietjens een bijdrage aan de totstandkoming van dit boek.

Nieuw onderzoek: Langer doorwerken valt nog niet mee

Suggestie

Nieuw onderzoek: Langer doorwerken valt nog niet mee

Pensioenstelsel 2025: klaar voor het vervolg in de 21ste eeuw?

Suggestie

Pensioenstelsel 2025: klaar voor het vervolg in de 21ste eeuw?