Ondertekening van het ZZP Pensioen

De samenwerkende ZZP Organisaties (FNV Zelfstandigen, Platform Zelfstandige Ondernemers, St. ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw) en Loyalis/APG organiseerden op 19 november de ZZP Pensioen Dialoog.

Ondertekening ZZP Pensioen door samenwerkende ZZP organisaties, APG en Loyalis

 

 

 

 

 

 

 

Presentatie en ondertekening ZZP Pensioen

Er was een presentatie van het nieuwe ZZP Pensioen. Daarnaast werd, onder leiding van Ferry Mingelen, discussie gevoerd door ZZP'ers en andere aanwezigen met een deskundigenpanel (o.a. Charles Verhoef, voorzitter Zelfstandigen Bouw) en ZZP’ers. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (sociale zaken en werkgelegenheid)was aanwezig deze avond. Zij luisterde en sprak haar visie uit over pensioendeelname van ZZP’ers. Ze was zeer verheugd om aanwezig te zijn en nam de vele vragen die uit de zaal kwamen mee als dankbare input voor de Pensioendialoog.

Middels rode en groene stemkaarten werd er gestemd over stellingen en aan het einde van de avond werd de interesse voor het ZZP Pensioen gepeild. Daar waren de aanwezigen erg enthousiast over.

Klik hier en lees alles over het programma.

 

FD over het ZZP Pensioen

19-11-14: Pensioenpot voor zzp’ers gaat volgend jaar open
Nelleke Trappenburg

Vier grote belangenclubs presenteren vandaag de nieuwe pensioenvoorziening voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Hiermee moet het aantrekkelijker worden voor zzp’ers om voor hun oude dag te sparen. Zelfstandigen zijn zelf verantwoordelijk voor hun pensioen en in de praktijk blijkt dat twee derde dit niet doet. De regeling gaat per 1 januari in.

Om de vrijwillige zzp-regeling mogelijk te maken is de afgelopen tijd de nodige regelgeving aangepast. ‘Dat is tot onze vreugd allemaal gelukt met de ministeries de afgelopen maanden’, aldus Maarten Post, voorzitter van Stichting ZZP Nederland. Volgens Post hebben al meer dan 7000 zelfstandigen belangstelling getoond.

Lees hier het gehele artikel in het FD

De Financiële Telegraaf over ZZP Pensioen

18-11-14: 1 januari aanstaande krijgen zzp'ers een eigen mogelijkheid voor pensioenopbouw.
Ronald van Gessel

dick sluimersEr zijn inmiddels bijna een miljoen zelfstandigen zonder personeel in Eonsland die vaak één dinggemeen hebben, ze hebben geen pensioenvoorziening en reserveren daar ook niet of nauwelijks voor. Het nieuwe ZZP Pensioen is daarmee een eerste stap in de goede richting om zzp'ers een eigen plek te geven in ons pensioenstelsel. Al meer dan 7000 zzp'ers hebben belangstelling getoond.

Het zelfstandigenpensioen wordt morgen gepresenteerd tijdens het ZZP Pensioen Congres in Bussum. Het is in de steigers gezet door de samenwerkende ZZP-organisaties (FNV Zelfstandigen,Platform Zelfstandige Ondernemers, Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw) en Loyalis (onderdeel van APG).

Dick Sluimers, CEO van APG: ,,APG is verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van de tot op heden ontbrekende schakel in het pensioenlandschap Voor ZZP-ers was er immers nog geen pensioenproduct, waarbij tegen lage kosten op collectieve basis een goed rendement wordt bewerkstelligd. Daarkomt nu verandering in."

„Alle inleg en aanspraken staan op naam, natuurlijk wordt het binnenkomende geld wel in een algemene pot belegd. Iedere deelnemer is in feite aandeelhouder in die pot. Een belangrijk verschil met andere regelingen is ook dat bij arbeidsongeschiktheid de opbouw doorgaat en dat men bij overlijden niets verliest," aldus Peter van Wageningenvan Loyalis.

Lees het gehele artikel op De Telegraaf

Lees ook:

Pensioenfonds Architectenbureaus kiest APG als pensioenuitvoerder

Suggestie

Pensioenfonds Architectenbureaus kiest APG als pensioenuitvoerder

Communicatie in de pensioensector

Suggestie

Communicatie in de pensioensector