Ronde tafel discussie over Britse ‘Green Economy’ bij APG

Discussie over beleggingsuitdagingen in Groot-Brittannië

27 feb 2013 - APG

Op 25 februari 2013 vond een ronde tafel discussie plaats over de Britse 'Green Economy' in aanwezigheid van Britse vice-premier Nick Clegg. De discussie spitste zich toe op de beleggingsuitdagingen waar Groot Brittannië voor staat om te voldoen aan milieueisen op het gebied van CO2 uitstoot.

Onder de deelnemers waren: Bernard Wientjes van VNO-NCW, Paul Arkwright, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk en vertegenwoordigers van APG, Triodos Bank en PGGM. Angelien Kemna, Chief Investment Officer APG, verwelkomde de aanwezigen en lichtte de visie van APG Asset Management op duurzaam beleggen toe.

De ronde tafel discussie spitste zich toe op de beleggingsuitdagingen waar Groot Brittannië voor staat om te voldoen aan milieueisen op het gebied van CO2 uitstoot. De Britse regering heeft een belangrijke stap gezet om dit aan te pakken door het opzetten van een 'Green Investment Bank'. Doel is het versnelde Britse overgang naar een groene economie. The Green Investment Bank richt zich op duurzame energie, zoals windenergie, afvalverwerking, biobrandstoffen en biomassa. Meer informatie over The Green Investment Bank kunt u vinden op http://www.greeninvestmentbank.com/. Doel van de ronde tafel discussie was om te informeren, er zijn geen concrete afspraken uit voortgekomen. Meer informatie over duurzaam beleggen bij APG kunt u hier vinden.

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud