Pim van Ballekom wordt Vice-President EIB

16 jan 2012 - APG

Pim van Ballekom verlaat APG en wordt Vice-President bij de Europese Investeringsbank (EIB). De EIB is het financieringsinstituut van de Europese Unie.

De EIB is het financieringsinstituut van de Europese Unie met als aandeelhouders de 27 lidstaten van de Europese Unie, die gezamenlijk het kapitaal onderschrijven. Van Ballekom is de eerste Nederlandse Vice-President sinds 2000 en de vierde Nederlandse Vice-President sinds de oprichting van de EIB in 1958.

Vanaf zijn aantreden in 2010 is Van Ballekom voortvarend te werk gegaan om de belangen en eigenschappen van APG, haar klanten en het Nederlandse pensioensysteem onder de aandacht te brengen van de Europese stakeholders en beleidsbepalers. Dit heeft onder andere geleid tot een uitzonderingspositie voor pensioenfondsen onder de EMIR-richtlijn.

 De Raad van Bestuur van APG is Pim veel dank verschuldigd voor zijn inzet om APG gezicht te geven in ‘Brussel’ en wenst hem veel succes in zijn nieuwe, prestigieuze positie.

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud