Pensioenoverzicht moet realistischer

Een meerderheid in de Tweede Kamer geeft aan dat het jaarlijkse pensioenoverzicht een te rooskleurig beeld geeft en moet daarom worden aangepast, zodat mensen eerlijker worden ingelicht over hun pensioen.

De Pensioenfederatie, de vertegenwoordiger van pensioenfondsen, laat weten dat zij het belangrijk vindt dat mensen een realistisch beeld krijgen. De pensioenfondsen zullen daarom de pensioenoverzichten duidelijker maken.

Op het pensioenoverzicht staat hoeveel geld iemand krijgt als hij of zij met pensioen gaat. Dat overzicht is op dit moment te onduidelijk, vindt Steven van Weyenberg van D66: 'Als je het niet weet, kun je ook geen maatregelen nemen. Veel mensen zien hun pensioen veel te rooskleurig in, terwijl het eigenlijk (qua koopkracht) veel lager is dan ze denken.'

Pensioenvergelijker

Op het vernieuwde overzicht moet een pensioenvergelijker komen, een soort thermometer die laat zien hoe goed uw pensioen is in vergelijking met alle andere pensioenen in Nederland. Ook moet er op het overzicht komen te staan hoeveel het gespaarde geld in de toekomst waard zal zijn.

Pensioenstelsel 2025: klaar voor het vervolg in de 21ste eeuw?

Suggestie

Pensioenstelsel 2025: klaar voor het vervolg in de 21ste eeuw?

Zesde APG Summercourse georganiseerd voor klanten

Suggestie

Zesde APG Summercourse georganiseerd voor klanten