Jongeren in de pensioensector starten campagne Pensioen Aan

Meer dan de helft (51%) van de jongeren op de arbeidsmarkt denkt niet na over het eigen pensioen, blijkt uit onderzoek naar financieel bewustzijn onder starters op de arbeidsmarkt. Jonge werknemers in de pensioensector lanceren daarom de campagne Pensioen Aan, om het pensioenbewustzijn onder starters te vergroten.

Eén dag in de week werkt de Nederlander voor zijn of haar pensioen. Maar starters zijn zich onvoldoende bewust van die investering in hun oudedagsvoorziening. De vraag bij welk pensioenfonds ze zijn aangesloten, of ze eventueel een partnerpensioen hebben, wat de gevolgen van trouwen, van baan veranderen en andere grote stappen in het leven voor pensioen kunnen zijn, weten de meeste starters niet te beantwoorden, blijkt uit onderzoek door Motivaction

Het initiatief wordt ondersteund door pensioenuitvoerders PGGM, MN en Syntrus Achmea en APG. Karlein Bijlsma, werkzaam bij PGGM en één van de initiatiefnemers van de campagne: “We willen onze leeftijdsgenoten wakker schudden. Pensioen is nu nog teveel een ver-van-je-bed-show. Veel jongeren weten niet hoe belangrijke gebeurtenissen in hun leven van invloed kunnen zijn op hun pensioen, en wat je zelf kunt doen om je pensioenopbouw te optimaliseren.”

Pensioen Aan

Een groep van jonge medewerkers van pensioenuitvoerders APG, PGGM, MN en Syntrus Achmea heeft gezamenlijk de basis gelegd voor de campagne ‘Pensioen Aan’. De campagne spreekt jongeren aan op het moment dat zij gaan werken: dan gaat immers ook je pensioen ‘aan’. Een campagne om, samen met werkgevers, het nadenken over pensioen op de agenda te zetten bij de mensen die starten met werken. Verder worden jongeren bewust gemaakt waar pensioen voor staat via online en social media. Zo zijn op de website www.pensioenaan.nl jonge medewerkers te zien die hun leeftijdsgenoten de belangrijkste zaken over pensioen eenvoudig uitleggen in filmpjes en een Pensioen ABC.

Lees meer www.pensioenaan.nl

 

Pensioenstelsel 2025: klaar voor het vervolg in de 21ste eeuw?

Suggestie

Pensioenstelsel 2025: klaar voor het vervolg in de 21ste eeuw?

Steeds meer Nederlanders checken pensioen online

Suggestie

Steeds meer Nederlanders checken pensioen online