Opkomende markten nog altijd strategisch onderwogen

05 nov 2012 - Harry Geels

Institutionele beleggers zijn de laatste jaren meer in opkomende markten gaan beleggen. Tegelijkertijd is deze beleggingscategorie in meerdere smaken te verkrijgen. Waar opkomende markten gelijk werden gesteld aan aandelen, wordt nu ook belegd in bedrijfsleningen, smallcaps en ‘frontier markets’.

De vraag is dan of deze ‘nieuwe’ beleggingssegmenten de belegger voordelen bieden in termen van rendement en spreiding. En zo ja, welke segmenten dan? Is BRIC, en dan vooral China, nog steeds het toverwoord? Van belang is verder de vraag hoe het zit met de risico’s van deze categorieën. Met andere woorden, hoe moeten (institutionele) beleggers, mede vanuit het perspectief van het toezichtskader, omgaan met deze in potentie toch risicovollere beleggingscategorie? Genoeg kwesties dus die een belegger in opkomende markten bezighouden en die aan de orde kwamen bij de Ronde Tafel over Emerging Markets.

PDF

Bron: Financial Investigator, jaargang 4, nummer 5, 2012

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud