Nederland heeft beste pensioenstelsel

Volgens Global Pension Index van Mercer

24 oct 2011 -

Het Nederlandse pensioenstelsel komt voor het derde jaar op rij als beste ter wereld uit de bus. Dat blijkt uit de wereldwijde pensioenindex van het adviesbureau Mercer, die op 11 oktober 2011 gepubliceerd werd.

vlag van nederland

De zogeheten Melbourne Mercer Global Pension Index vergelijkt pensioenstelsels in 16 landen. Australië eindigt op de tweede plaats, Zwitserland als nummer drie. Japan, India en China kwamen er het slechtst vanaf.

De stelsels zijn beoordeeld op onder meer de verhouding tussen het staatspensioen (dat wij in Nederland als AOW kennen) en het aanvullend pensioen, het inkomen dat het systeem biedt na pensionering en de mate waarin ouderen deelnemen aan het arbeidsproces.

Het stelsel staat volgens de experts wel onder druk door de vergrijzing, de lage rente en de ontwikkelingen op de aandelenmarkt. Mercer pleit er verder voor dat mensen langer doorwerken en meer zelfstandig sparen voor hun pensioen.

Radio 1 zond een interview hierover uit met Willem Brugman van Mercer. Beluister het interview.

Bron: Mercer

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud