Nationale Hypotheekinstelling vergroot dynamiek hypotheekmarkt

13 nov 2013 - APG / Tjerk Kroes

Eerst was er veel lof voor de plannen om een Nationale Hypotheekinstelling (NHI) op te richten. Die moet pensioenfondsen overhalen te investeren in hypotheken. Maar vorige week bleek de Tweede Kamer erg terughoudend.

De Tweede Kamer blijkt vooralsnog terughoudend voor wat betreft de plannen omtrent de Nationale Hypotheekinstelling (NHI). Tjerk Kroes, directeur strategie en beleid bij APG en voorzitter van de commissie die hypothecaire financiering door pensioenfondsen onderzocht, is en blijft een groot voorstander van de NHI. 'De Hypotheekinstelling vergroot de dynamiek op de hypotheekmarkt en voorziet het bankwezen van een stabiele bron voor de financiering van hypotheken. Dat kan ervoor zorgen dat er nieuwe toetreders op de markt komen', aldus Kroes. 'Voor consumenten kan de oprichting van de Nationale Hypotheekinstelling het positieve gevolg hebben dat de hypotheekrente gaat dalen'. Tjerk Kroes denkt de zorgen van Tweede Kamer te kunnen wegnemen. 'We hebben lessen getrokken uit ervaringen in het buitenland en de architectuur van de NHI steekt goed in elkaar'.

Lees hier het gehele artikel

Bron: bouwendnederland.nl

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud