'Naar een nieuw pensioenstelsel in Nederland'

Op 5 juni 2014 vond er in Rotterdam een conferentie plaats met als titel ‘Naar een nieuw pensioenstelsel in Nederland.’ Onno Steenbeek (Directeur Asset Liability Management van APG en hoogleraar bij de Erasmus School of Economics) was organisator en dagvoorzitter.

Decennia lang leek ons Nederlandse pensioenstel te staan als een huis. De financiële crisis en de toenemende vergrijzing zorgden voor de nodige kanttekeningen: kunnen we op termijn verder met dit stelsel? Op de conferentie werd hierover gediscussieerd in aanwezigheid van staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en diverse binnen- en buitenlandse specialisten.

Nationale pensioendialoog

In haar toespraak gaf Klijnsma aan dat het Kabinet een nationale pensioendialoog wil voeren: ‘ik wil weten of Nederland toe is aan een grotere verbouwing om onze oudedagsvoorziening op langere termijn te waarborgen. Daar wil ik echt iedereen bij betrekken… Alles moet aan de orde kunnen komen.’ Wat haar betreft was geen enkel onderwerp in de discussie taboe, zo onderstreepte de staatssecretaris.

Onno Steenbeek, staatssecretaris Jetta Klijnsma en Philips Hans Franses
Op de foto van links naar rechts: Onno Steenbeek (Directeur Asset Liability Management, APG en hoogleraar, Erasmus School of Economics), Jetta Klijnsma (Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Philip Hans Franses (Decaan, Erasmus School of Economics).

Congresbundel

Samen met de organisatoren heeft APG een congresbundel gemaakt met een verslag en de handouts van deze dag. U kunt de digitale versie van de bundel hier bekijken (PDF, 13MB)

LifeSight mede door APG dochter Inadmin, nu ook voor kleinere werkgevers

Suggestie

LifeSight mede door APG dochter Inadmin, nu ook voor kleinere werkgevers

Nederland behoudt tweede plaats wereldranglijst pensioenen

Suggestie

Nederland behoudt tweede plaats wereldranglijst pensioenen