Lobby bij wereldleiders

Pensioenbeheerder APG bracht samen met de 10 andere grootste vermogensbeheerders afgelopen zomer een bezoek aan wereldleiders als Obama, Merkel en Hollande om te waarschuwen dat de investeringen in hun economieën zullen afnemen als zij een belasting op financiële transacties invoeren.

Guus Warringa, Chief Counsel van APG Asset Management:”In landen die een transactietaks hebben, zal minder geïnvesteerd worden dan in landen zonder.” De invoering van de transactietaks is een oud plan, dat al regelmatig is dood verklaard – mede omdat Nederland, Verenigde Staten en Groot-Brittanië tegen zijn. De kwestie komt in Januari weer aan de orde bij overleg tussen de Europese ministers van financiën. APG schat in dat de Nederlandse pensioensector bij deelname van Nederland aan de transactietaks enkele miljarden kwijt zal zijn aan de transactiebelasting.

Wat is de Financiële Transactie Taks?

De Financiële Transactie Taks is een belasting die, als deze wordt ingevoerd, geheven wordt over financiële transacties tussen financiële instellingen. Dit betreft bijvoorbeeld de handel in aandelen en obligaties, maar zou ook voor derivatentransacties kunnen gaan gelden. APG pleit ervoor dat pensioenfondsen uitgezonderd worden van een FTT zoals deze door de Europese Commissie wordt voorgesteld.”

Bron: Het Financieele dagblad, 5 december 2013
Lees het hele interview met Guus warringa op http://pensioenpro.fd.nl

Beleggen in de VN-doelen, mét rendement

Suggestie

Beleggen in de VN-doelen, mét rendement

Brightlands Smart Services Campus officieel van start

Suggestie

Brightlands Smart Services Campus officieel van start