Keuzevrijheid en pensioenen

13 feb 2015 -

‘Keuzevrijheid is een van de centrale thema’s in de discussie over de toekomst van het pensioenstelsel. Er zijn echter vele vormen van keuzevrijheid in het pensioenstelsel denkbaar, die stuk voor stuk verschillende effecten kunnen hebben’.

Dit schrijft Paul de Beer, Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, in de aanleiding van het dossier van Economische Statistische Berichten (ESB) met als thema 'Keuzevrijheid en pensioenen'.

Verschillende gerenommeerde pensioendeskundigen hebben in het dossier een bijdrage geschreven. Namens APG leverden Jurre de Haan (senior beleidsmedewerker bij APG en gedetacheerd als senior beleidsmedewerker bij de SER), Onno Steenbeek (hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en directeur ALM bij APG) en Eduard Ponds (bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en senior researcher bij APG) een bijdrage aan het dossier.

Zie hier de artikelen:

Het ESB dossier is een thematische uitgave en verschijnt een aantal keren per jaar. Het behandelt per editie één actueel economisch onderwerp en vormt een platform voor discussie tussen economen, wetenschappers uit andere disciplines en beleidsmakers. Een dossier wordt gemaakt met organisaties die bij het onderwerp betrokken zijn. APG is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het dossier over keuzevrijheid en pensioenen.

Exemplaar ontvangen?

Stuur een e-mail naar sdu@sdu.nl onder vermelding van uw contactgegevens en de verschijningsdatum (12 februari 2015). Het dossier kost € 17,50 inclusief BTW en portokosten.

Hieronder ziet u nog meer artikelen over keuzevrijheid:

Inbreng APG in nationale pensioendialoog
De keerzijde van keuzevrijheid (3)
De keerzijde van keuzevrijheid (2)
De keerzijde van keuzevrijheid (1)

 

 

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud