Het belang van heldere pensioencommunicatie

U wilt investeren in het vertrouwen van uw deelnemers. En voldoen aan de eisen van toezichthouders. APG ondersteunt u hierbij met heldere pensioencommunicatie.

Uw deelnemers verwachten heldere informatie over hun pensioen. Op het juiste moment en afgestemd op hun persoonlijke situatie. Daarnaast stellen toezichthouders steeds strengere eisen aan de communicatie van pensioenfondsen. APG heeft veel ervaring met pensioencommunicatie, dit biedt een aantal voordelen.

Ervaring in strategie en uitvoering

U heeft behoefte aan strategisch communicatieadvies. APG verzorgt namens zijn opdrachtgevers de pensioencommunicatie voor 4,5 miljoen deelnemers en gepensioneerden. We hebben jarenlange ervaring met strategisch communicatieadvies. En we beschikken over gekwalificeerde cross channel en cross media specialisten met kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van pensioencommunicatie. 

 

 

 

 

 

 

 

Doelgroepgerichte pensioencommunicatie

Hoe bereikt u de verschillende doelgroepen? We ontwikkelen communicatieprogramma’s op maat. Bijvoorbeeld voor vrouwen die parttime werken en beperkt pensioen opbouwen of voor jongeren die starten met pensioen opbouwen. We werken met life events. Dat betekent dat we de juiste pensioeninformatie aanbieden op het juiste moment. Dat werkt bijzonder effectief.

Optimaal gebruik digitale middelen 

Door de inzet van social media, internet en e-mail beperken we de kosten. Zoals de virtuele assistent die - 24 uur per dag - vragen van uw deelnemers rechtstreeks via de website beantwoordt. Tot volle tevredenheid van deelnemers blijkt uit onze metingen.

Kwalitatief en kwantitatief onderzoek

Vanzelfsprekend wilt u weten of uw pensioencommunicatie effectief is. En u wilt de garantie dat deze aan al uw doelstellingen voldoet. We meten regelmatig het pensioenbewustzijn en de tevredenheid van deelnemers en werkgevers over de communicatie van een fonds. Indien nodig stellen we de communicatie bij.

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud