Prof.dr. S.G. (Fieke) van der Lecq wint Visibility Award

Elk jaar kent de ESE (Erasmus School of Economics) vijf awards toe, zoals de visibility award, de Top Senior Researcher Award en de Top Lecturer Award.

Visibility Award

De visibility award wordt elk jaar toegekend aan een medewerker van de Erasmus School of Economics die zich het afgelopen jaar het meest enthousiast heeft ingezet om een bijdrage te leveren aan de zichtbaarheid en reputatie van de Erasmus School of Economics. Dit kan via media-aandacht, presentaties aan (toekomstige) studenten, alumni of bedrijven.

Juryrapport

Fieke van der Lecq is sinds 2008 APG hoogleraar Pensioenmarkten aan de Erasmus School of Economics. Reden waarom de award over 2014 aan haar wordt toegekend.

"Fieke van der Lecq is een van de meest invloedrijke personen in de Nederlandse pensioenwereld. Naast verschillende adviesfuncties bij pensioenfondsen is Van der Lecq regelmatig op de radio te horen en krijgt ze aandacht in de geschreven media. Daarnaast heeft zij de "Pension executive" course bij EURAC opgezet en heeft ze de pensioenstream binnen de master financial economics mede opgezet. Op deze manier weet Fieke de wetenschap, praktijk, en onderwijs optimaal te combineren; een perfect voorbeeld van valorisatie op een vakgebied dat een zeer belangrijke rol speelt in het publieke debat in Nederland en daarbuiten.​​"

Onno Steenbeek, directeur ALM bij APG en Pensioenhoogleraar aan de Erasmus Universiteit, heeft de visibility Award ontvangen in 2010. Klik hier voor een toelichting op de award voor Onno Steenbeek destijds.

 

Acht vragen en antwoorden over pensioen en de rente

Suggestie

Acht vragen en antwoorden over pensioen en de rente

LifeSight mede door APG dochter Inadmin, nu ook voor kleinere werkgevers

Suggestie

LifeSight mede door APG dochter Inadmin, nu ook voor kleinere werkgevers