Delegatie met Minister van Financiën van Singapore bezoekt ABP en APG

Gespreksonderwerpen: Asset Management en Nederlandse pensioenstelsel

11 sep 2014 -

Donderdag 11 september heeft een delegatie uit Singapore, met onder andere de minister van Financiën en vice-premier Tharman Shanmugaratnam, een bezoek gebracht aan ABP en APG.

Delegatie uit Singapore bezoekt ABP en APGChairman of the International Monetary and Financial Comittee (IMFC)

Vice-premier Tharman Shanmugaratnam maakt onderdeel uit van het kabinet van Singapore. Sinds december 2007 is hij minister van Financiën en vanaf mei 2011 vice-premier.Tharman werd in maart 2011 door zijn collega’s benoemd als ‘Chairman of the International Monetary and Financial Comittee (IMFC)’, de politieke stuurgroep van het IMF. Ook is hij lid van de ‘Group of Thirty’, ook wel bekend als ‘The Consultative Group on International Economic and Monetary Affairs’.

Beleggingsstrategieën, duurzaamheid en Nederlands pensioenstelsel

Er is over diverse onderwerpen met betrekking tot vermogensbeheer gesproken, zoals de beleggingsstrategieën, duurzaamheid, het verbeteren van beleggingsresultaten en het beheer van risico's. Een ander belangrijk gespreksonderwerp was het Nederlandse pensioenstelsel. Wat zijn de kenmerken van dit systeem? Binnen welke internationale context werkt het? Hoe worden individuele en collectieve risico’s beheerd en welke beleid- en systeem uitdagingen zijn er? De gesprekken waren voor alle gesprekspartners interessant.
 

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud