Afkoop klein pensioen en partnertoeslag AOW opgelost

26 jan 2015 - Leo Bessems

In het Pensioen Magazine van januari 2015 geeft Leo Bessems, manager juridisch-fiscale zaken bij APG, toelichting op de afkoop klein pensioen partnertoeslag AOW.

In het artikel is er aandacht voor het ontstaan van het probleem en welke oplossingen zijn onderzocht. Vervolgens is er een toelichting op de uiteindelijk met ingang van 2015 in de Verzamelwet SZW 2015 gerealiseerde oplossing, op grond waarvan de ingangsdatum kan worden verlegd.

Leo Bessems, APG: Afkoop klein pensioen en partnertoeslag AOW: eindelijk opgelost

Inmiddels is er een tussenuitspraak van de Centrale Raad van Beroep in een door een aantal geduperden aangespannen hoger beroepzaak gepubliceerd. Over enkele maanden wordt de einduitspraak verwacht. In de tussenuitspraak d.d. 19 december jl. zijn de gedupeerden in het gelijk gesteld en wordt de doorgevoerde korting onterecht verklaard. Hieruit blijkt dat het probleem in feite door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is veroorzaakt en dat de fondsen er geen rekening mee hoefden te houden dat afkoop van klein pensioen tot een korting op de partnertoeslag-AOW zou kunnen leiden. In een recente “Kassa”-uitzending werden ABP en PFZW positief vermeld, omdat zij adequaat hebben gereageerd op de eerder ontstane problematiek, door uitbetaling van de afkoopsom uit te stellen, waardoor de SVB niet kon korten.

Lees hier het volledige artikel.

 

Bron: Pensioen Magazine - januari 2015

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud