‘Beperking opbouw betekent kaalslag voor pensioenen'

17 jun 2013 - Sameer van Alfen, Ruud Mikkers

Het is een illusie om te denken dat Nederlanders in de toekomst nog een goed pensioen krijgen als de voorstellen van het kabinet doorgaan. De oude dag komt met 40 tot 45 procent van het laatstverdiende loon een stuk lager uit dan de regering tot nu toe beweert.

Dit blijkt uit berekeningen van APG, dat pensioenen van ambtenarenfonds ABP belegt. Volgens APG schetst staatssecretaris Weekers (Financiën) een veel te rooskleurig beeld. De bewindsman stelt namelijk dat jonge werknemers zelfs met een lagere opbouw nog altijd 67 tot 79 procent van het laatstverdiende loon krijgen.

In de kabinetsplannen kunnen werknemers voortaan jaarlijks minder belastingvrij pensioen opbouwen. Vrijdag werd bekend dat de plannen iets zijn afgezwakt. Maar volgens Peter Gortzak van APG betekenen ze nog steeds ’een kaalslag voor de pensioenen’.

Hier vindt u het volledige artikel.

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud