Groep 8 met APG coach wint finale Razend Enthousiaste Rekenaars

Het rekenonderwijs in Nederland is al enige tijd een punt van maatschappelijke discussie. Zo blijken leerlingen in het voortgezet onderwijs nauwelijks in staat een voldoende te halen voor de recent ingevoerde rekentoets. In het basisonderwijs is veel aandacht voor de zwakkere rekenaars en vaak wat minder uitdaging voor talentvolle rekenaars. Voor Meijburg & Co, CED-groep en APG reden genoeg voor het project Razend Enthousiaste Rekenaars (RER).

winnaars Razend Enthousiaste Rekenaars 2015De finale

Zes maanden lang werkten bijna 100 slimme rekenaars van basisscholen door heel Nederland aan financiële vraagstukken tijdens het Razend Enthousiaste Rekenaars project. Leerlingen uit groep zeven namen de rol aan van hotelmanagers en leerlingen uit groep acht mochten een zogenaamde 'pop up school' opzetten. Bij het maken van uitdagende en realistische rekencasussen konden ze voor hulp terecht bij hun eigen coach van Meijburg & Co of APG. Alles was te volgen via het Instagramaccount @razendenthousiasterekenaars en #rerpopupschool.

Op donderdag 21 mei vond in Amstelveen de spannende finale plaats waarin leerlingen onder andere de laatste rekenopdracht moesten maken, hun project presenteren aan de vakjury en de wereldkampioen Rubik's Cube een demonstratie gaf. Na een inspirerende middag won dit jaar bij groep 8 de Rosj Pina (Begeleid door APG coach Monique van der Knaap). Leerlingen van deze school hadden een prachtige pop-up school in een dubbeldekkerbus bedacht met de vakken: design, makerspace en sales. Bij groep 7 won de Antoniusschool de finale met hun hotel de Bostoren. De afgelopen maanden draaide het om rekenvaardigheid, samenwerken, ondernemerschap en creativiteit. Hierover werden ze tijdens de finale geïnterviewd door ex-Spangas acteurs Sebastian Wulff en Jasper Gottlieb. Alles werd hierbij uit de kast gehaald. Er waren prachtige verklede leerlingen met zelfgebouwde maquettes, filmpjes, hapjes en drankjes.

Op de website van Razend enthousiaste Rekenaars is een fotocompilatie te vinden van de avond en binnenkort een video van de finale-avond van dit jaar.

 

 

 

APG voorspelt vragen van pensioendeelnemers

Suggestie

APG voorspelt vragen van pensioendeelnemers

Steeds meer Nederlanders checken pensioen online

Suggestie

Steeds meer Nederlanders checken pensioen online