APG en Elecnor in hoogspanning Latijns-Amerika

12 sep 2014 -

APG en Elecnor, toonaangevende Spaanse onderneming in infrastructuur en energie, zijn overeengekomen om Latijns-Amerikaanse elektriciteitsnetwerken samen verder uit te bouwen. APG steekt honderden miljoenen in hoogspanningsnetwerken in Chili en Brazilië.

Joint-Venture

APG heeft voor € 237 mln een belang van 49% genomen in Celeo Redes, de bouwer en uitbater van de netwerken en verantwoordelijk voor de operationele gang van zaken. Het andere deel is in handen van Celeo Concesiones e Inversiones, een volle dochteronderneming van Elecnor. 

Uitbouwen

APG en Elecnor steken gezamenlijk nog eens € 350 mln in Celeo Redes om de netwerken in Latijns-Amerika de komende vijf jaar verder uit te bouwen. Celeo Redes heeft momenteel 16 concessies in Brazilië en Chili, met ruim 3.013 kilometer aan hoogspanningslijnen en circa 1.283 km in aanbouw.

Patrick Kanters, managing director Global Real Estate and Infrastructure of APG Asset Management:"We zijn verheugd om hiervoor samen te werken met Elecnor, een bekende speler in de Latijns-Amerikaanse electrikiteitssector. Dit is een directe investering in tastbare bezittingen wat de opbrengst voorspelbaar maakt. Investeringen in dit soort gereguleerde sectoren zijn een mooi voorbeeld van investeringen die precies passen bij onze infrastructuur investeringsstrategie. Dit benadrukt onze focus op strategische partnerships en wereldwijd  directe investeringen."

José Ángel Lostao, CEO van Celeo Concesiones e Inversiones: "We zijn ontzettend blij met het partnership met zo'n toonaangevende internationale investeerder als APG. Deze overeenkomst zal Celeo Redes een sterkere uitgangspositie geven voor toekomstige projecten in de elektriciteitssector in Latijns-Amerika. Tevens zien we de overeenkomst als erkenning van de unieke positie van Elecnor in deze markt.

 

Lees ook:

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud