APG en Elecnor in hoogspanning Latijns-Amerika

APG en Elecnor, toonaangevende Spaanse onderneming in infrastructuur en energie, zijn overeengekomen om Latijns-Amerikaanse elektriciteitsnetwerken samen verder uit te bouwen. APG steekt honderden miljoenen in hoogspanningsnetwerken in Chili en Brazilië.

Joint-Venture

APG heeft voor € 237 mln een belang van 49% genomen in Celeo Redes, de bouwer en uitbater van de netwerken en verantwoordelijk voor de operationele gang van zaken. Het andere deel is in handen van Celeo Concesiones e Inversiones, een volle dochteronderneming van Elecnor. 

Uitbouwen

APG en Elecnor steken gezamenlijk nog eens € 350 mln in Celeo Redes om de netwerken in Latijns-Amerika de komende vijf jaar verder uit te bouwen. Celeo Redes heeft momenteel 16 concessies in Brazilië en Chili, met ruim 3.013 kilometer aan hoogspanningslijnen en circa 1.283 km in aanbouw.

Patrick Kanters, managing director Global Real Estate and Infrastructure of APG Asset Management:"We zijn verheugd om hiervoor samen te werken met Elecnor, een bekende speler in de Latijns-Amerikaanse electrikiteitssector. Dit is een directe investering in tastbare bezittingen wat de opbrengst voorspelbaar maakt. Investeringen in dit soort gereguleerde sectoren zijn een mooi voorbeeld van investeringen die precies passen bij onze infrastructuur investeringsstrategie. Dit benadrukt onze focus op strategische partnerships en wereldwijd  directe investeringen."

José Ángel Lostao, CEO van Celeo Concesiones e Inversiones: "We zijn ontzettend blij met het partnership met zo'n toonaangevende internationale investeerder als APG. Deze overeenkomst zal Celeo Redes een sterkere uitgangspositie geven voor toekomstige projecten in de elektriciteitssector in Latijns-Amerika. Tevens zien we de overeenkomst als erkenning van de unieke positie van Elecnor in deze markt.

Lees ook:

AOW-leeftijd gaat verder omhoog per 1 januari 2018

Suggestie

AOW-leeftijd gaat verder omhoog per 1 januari 2018

Dick van Well nieuw lid van de raad van commissarissen APG Groep

Suggestie

Dick van Well nieuw lid van de raad van commissarissen APG Groep