APG en ABN AMRO bundelen krachten in Premie Pensioen Instelling (PPI)

APG en ABN AMRO combineren hun kracht en expertise in een nieuw aanbod van beschikbare premie pensioenregelingen. Het pensioenuitvoeringsbedrijf en de bank hebben daartoe samen de joint venture APG-ABN AMRO Pensioen Instelling N.V. opgericht.

Deze Premie Pensioen Instelling (PPI) zal werkgevers pensioenregelingen aanbieden voor de Nederlanders die niet via een bedrijfstak- of ondernemingspensioenfonds pensioenrechten opbouwen. APG-ABN AMRO Pensioen Instelling is momenteel in het proces van de vergunningaanvraag bij De Nederlandse Bank.

APG-ABN AMRO Pensioen Instelling heeft als doel het aanbieden tegen lage kosten van hoogwaardige pensioenregelingen, door het combineren van de sterke punten van het grootste pensioenuitvoeringsbedrijf van Nederland met die van de bank met een groot netwerk. De lagere kosten dragen voor de werknemers bij aan een hoger pensioenrendement, terwijl het de werkgevers mogelijk maakt hun werknemers op betaalbare wijze een goed pensioen aan te bieden.

Dick Sluimers, CEO van APG: 'Voor de Nederlandse werknemers die niet deelnemen aan een collectieve pensioenregeling van een pensioenfonds, bieden APG en ABN AMRO samen een volwaardig initiatief tegen een eerlijke prijs. De mogelijkheden die een PPI biedt, zullen wij benutten om een pensioenregeling te bieden die aantrekkelijk is voor werkgevers en werknemers.'

Gerrit Zalm, CEO van ABN AMRO: 'Met de samenwerking tussen APG en ABN AMRO ontstaat een aanbieder die op basis van bestaande kennis en expertise een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere innovatie van de pensioenmarkt. Dit betekent meer mogelijkheden voor werkgever en werknemer als het gaat om hun pensioenvoorziening.'

APG verzesvoudigt beleggingen in green bonds

Suggestie

APG verzesvoudigt beleggingen in green bonds

Brightlands Smart Services Campus officieel van start

Suggestie

Brightlands Smart Services Campus officieel van start