APG committeert tot USD 650 miljoen aan e-Shang

APG Asset Management en e-Shang, een ontwikkelaar en manager van distributiecentra in China, maken bekend dat APG een belang van circa 20% heeft verkregen in e-Shang. De partijen zijn ook een strategische joint venture aangegaan om opslag- en distributiecentra in China te ontwikkelen en te verwerven.

Deze transactie, die een waarde vertegenwoordigt die kan oplopen tot een bedrag van USD 650 miljoen, geldt als een van de grootste investeringen in opslag- en distributiecentra  in China.

Sinds de oprichting in 2011 door private equity-firma Warburg Pincus en twee lokale ondernemers is e-Shang snel gegroeid. Momenteel bezit het bedrijf opslag- en distributiecentra in China met een vloeroppervlak van meer dan 1,5 miljoen m2. e-Shang richt zich op de ontwikkeling van hoogwaardige opslag- en distributiecentra en logistieke dienstverlening in de A-locaties Shanghai, Beijing en Guangzhou, en een aantal minder grote steden in China.

 

 

 

Exposure opslag- en distributiecentra in China

Sachin Doshi, bij APG verantwoordelijk voor de niet genoteerde vastgoedbeleggingen in Azië,  zegt: “We zijn verheugd dat we samen met e-Shang en Warburg Pincus kunnen samenwerken. We hebben deze sector in de afgelopen jaren nauwlettend gevolgd, en deze belegging sluit aan bij onze strategie om de juiste exposure naar opslag- en distributiecentra in China te krijgen. Gezien de trends van aanhoudende groei van de zogenaamde ‘3PL’ dienstverlening, e-commerce en de ontwikkeling van de binnenlandse consumptie, in combinatie met een ernstig tekort aan moderne opslag- en distributiecentra, voorzien wij een gunstige ontwikkeling van de logistieke vastgoedsector in China op de lange termijn.”

Sun Dongping, medeoprichter en voorzitter van e-Shang, zegt: “Het is een grote eer om een samenwerking aan te gaan met APG, een zeer gerespecteerde, wereldwijde institutionele belegger.  Deze transactie vormt een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en geeft blijk van waardering voor de prestaties van e-Shang tot dusver, ons sterke managementteam en de uitstekende samenwerking tot nu toe met Warburg Pincus.”

Klik hier voor het volledige artikel.

Pensioenstelsel 2025: klaar voor het vervolg in de 21ste eeuw?

Suggestie

Pensioenstelsel 2025: klaar voor het vervolg in de 21ste eeuw?

Acht vragen en antwoorden over pensioen en de rente

Suggestie

Acht vragen en antwoorden over pensioen en de rente