APG benoemt Petri Hofsté tot Chief Financial & Risk Officer

11 sep 2012 - Karolien Hulst-Sips

Petri Hofsté treedt bij APG in dienst per 1 februari 2013 en volgt Peter Kok op die deze functie op ad interim basis heeft vervuld. In haar rol als CFRO zal Petri in de Raad van Bestuur verantwoordelijk zijn voor het financieel beleid en risicomanagement van APG op groepsniveau.

Dick Sluimers, CEO APG: 'We zijn erg verheugd met de komst van Petri naar APG. Zij kan bogen op een uitgebreide en gevarieerde ervaring in de financiële sector.'

Petri Hofsté is afkomstig van De Nederlandsche Bank waar zij momenteel divisiedirecteur Toezicht Banken is. Daarvoor heeft zij 5 jaar bij het voormalige ABN AMRO gewerkt, als uiteindelijk Deputy CFO en vervolgens ter afronding van de splitsing bij de rechtsopvolger van het voormalige ABN AMRO als CFO van RBS NV. Voor deze periode was zij partner bij KPMG, werkzaam in de financial services audit praktijk en op het gebied van internationale, financiële verslaglegging (IFRS).

Petri heeft bedrijfskunde op Nijenrode, bedrijfseconomie en vervolgens accountancy gestudeerd aan de VU te Amsterdam en is registeraccountant. Ze is getrouwd en heeft een dochter.

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud