APG benoemt nieuw Hoofd Corporate Governance

Amsterdam, 17 februari 2011 – Claudia Kruse is benoemd tot Hoofd Corporate Governance bij APG Asset Management. Ze kwam in april 2009 in dienst bij APG Asset Management als Senior Sustainability and Governance Specialist.

Daarvoor was ze onder andere Associate Director bij het Governance & Responsible Investment team van F&C Investment en hoofd milieu-, sociaal en governance-onderzoek bij JP Morgan Securities in Londen.

Als Hoofd Corporate Governance zal Claudia Kruse verantwoordelijk zijn voor de verdere invulling van het beleid van opdrachtgevers van APG, dat er op is gericht om managementrisico’s bij de ondernemingen waarin voor opdrachtgevers wordt belegd te beperken. Dit beleid bestaat uit het vertegenwoordigen van APG namens de opdrachtgevers als betrokken aandeelhouder bij beursgenoteerde deelnemingen wereldwijd en de integratie van het corporate governance beleid in het investering proces.

Claudia Kruse is sinds 2000 werkzaam op het gebied van verantwoord beleggen (duurzaamheid en corporate governance). In 2008 werd ze uitgeroepen tot ‘Rising Star of Corporate Governance’ door het Yale School of Management’s Millstein Center for Corporate Governance and Performance. Ze schreef meerdere publicaties op het gebied van corporate governance, onder meer over beloningen van topbestuurders en meer recentelijk ‘the Governance of Corporate Sustainability’ in het Rotman International Journal of Pension Management. Claudia Kruse volgt Paul Frentrop op, die eind vorig jaar vertrok bij APG Asset Management.

APG verzesvoudigt beleggingen in green bonds

Suggestie

APG verzesvoudigt beleggingen in green bonds

Beleggen in de VN-doelen, mét rendement

Suggestie

Beleggen in de VN-doelen, mét rendement