APG benoemt Céline van Asselt tot CFRO Asset Management

Pensioenuitvoeringsorganisatie APG heeft Céline van Asselt benoemd tot Chief Finance & Risk Officer van APG Asset Management (APG AM).

Per september is Van Asselt, als lid van de directie van APG AM, eindverantwoordelijk voor performance & risk control, external reporting en financial controlling, zowel voor de bedrijfsvoering van APG AM als voor de beleggingsportefeuilles. 

celine van asseltCéline van Asselt (1967) is afkomstig van ASR, waar zij als Deputy director Risk Management onder meer verantwoordelijk was voor het Solvency II programma van ASR Nederland. Gedurende haar loopbaan heeft Van Asselt zich veelvuldig bezig gehouden met risk & performance management en management control. Daarnaast heeft zij ook functies op het gebied van marketing, business development en vermogensbeheer bekleed, onder meer bij MeesPierson en Fortis. Angelien Kemna, CEO APG Asset Management: “De ervaring van Céline biedt datgene wat APG Asset Management zoekt voor de juiste invulling van de nieuwe functie van Chief Financial Risk Officer. Het nauwgezet beheersen en overzien van de mate van risico is cruciaal voor een vermogensbeheerder van pensioengeld.”

Over APG

APG, een financiële dienstverlener in de collectieve pensioenmarkt, verzorgt voor pensioenfondsen administratie, vermogensbeheer, bestuursadvisering en communicatie. APG beheert voor deze pensioenfondsen circa 299 miljard euro (februari 2012) van ruim 4,5 miljoen (oud-)werknemers in de publieke en private sector. In Nederland beheert APG ruim 30% van alle collectieve pensioenen.

Mark Boerekamp, COO APG, vertrekt als lid van de raad van bestuur APG

Suggestie

Mark Boerekamp, COO APG, vertrekt als lid van de raad van bestuur APG

LifeSight mede door APG dochter Inadmin, nu ook voor kleinere werkgevers

Suggestie

LifeSight mede door APG dochter Inadmin, nu ook voor kleinere werkgevers