APG overweegt beleggingen in windparken op zee

18 mar 2015 -

APG zal, namens haar opdrachtgevers, kritisch kijken naar de mogelijkheden om te gaan beleggen in windparken op zee. Energieopwekking via wind op zee wordt steeds interessanter omdat er een beter zicht is gekomen op de financiële en technische risico’s. Tot nu toe belegt de pensioenbeheerder vooral in windparken op land.

Kemna kondigt verdubbeling aan op VN top

Beleggen in wind op zee past in het streven van de fondsen waarvoor APG belegt om een groter deel van hun vermogen te beleggen in duurzame energieopwekking. Op dit moment heeft APG wereldwijd voor ongeveer een miljard belegd in duurzame energie. Daarbij gaat het om zonne- en waterkrachtcentrales en ongeveer 100 windparken op land. Op de VN-Klimaattop vorig jaar in New York kondigde bestuurder Angelien Kemna aan ernaar te streven om het vermogen dat belegd is in duurzame energieopwekking te verdubbelen naar twee miljard in 2017.

Meer hierover in de Volkskrantartikel van 17 maart

 

Lees ook:

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud