APG analist in NOS Journaal over schuldenplafond

Schuldenplafond in Amerika

16 oct 2013 -

Washington heeft nog geen uitweg gevonden om een schuldencrisis te voorkomen. Als het schuldenplafond niet wordt verhoogd, kunnen de VS na 17 oktober hun verplichtingen niet nakomen en mogelijk wanbetaler worden op hun eigen staatsschuld. Dat zal effect hebben op de wereldeconomie en de beleggingen.

Thijs Knaap, senior strategist Economic Financial Markets bij APG, licht toe dat dit een indirect effect kan hebben. APG heeft niet in de Amerikaanse staatsschuld geïnvesteerd, het pensioenvermogen van 4,5 miljoen Nederlanders loopt dus geen direct gevaar. Maar als de Amerikanen niet bereid zijn om te betalen, dan kan dit wel degelijk indirect effect hebben op de wereldeconomie. Als het vertrouwen weg is dan kan dit leiden tot dalende beurzen en een wereldwijde recessie.

Bekijk de uitzending op Uitzending gemist

Bron: NOS journaal (20.00 uur) 15 oktober 2013
Timing: 05.40-07.34 min.

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud