Accenture en Conclusion vestigen zich op Smart Services Campus

in Heerlen

03 mar 2015 - Gezamenlijk persbericht

Het internationale bedrijf Accenture en zakelijk dienstverlener Conclusion vestigen zich definitief op de nieuwe Smart Services Campus in Heerlen. Dit werd vandaag bekend gemaakt door alle betrokken partijen.

De bekendmaking van de komst van Accenture en Conclusion naar de Smart Services Campus in Heerlen door Mark Boerekamp (COO APG), Martin Paul (voorzitter College van Bestuur Universiteit Maastricht), Manon van Beek (country managing director Accenture Nederland), Roelof Bijlsma (CEO Conclusion) en Twan Beurskens (gedeputeerde Economische Zaken Provincie Limburg).

 

 

 

 

 

 


De bekendmaking van de komst van Accenture en Conclusion naar de Smart Services Campus in Heerlen door Mark Boerekamp (COO APG), Martin Paul (voorzitter College van Bestuur Universiteit Maastricht), Manon van Beek (country managing director Accenture Nederland), Roelof Bijlsma (CEO Conclusion) en Twan Beurskens (gedeputeerde Economische Zaken Provincie Limburg).

Met de komst van Conclusion en Accenture naar Heerlen zullen de komende jaren naar verwachting 400 nieuwe banen worden gecreëerd in de regio. Het wervings- en selectieproces is inmiddels van start gegaan.

Op de Campus zullen de komende jaren ongeveer 2.000 à 2.500 nieuwe banen worden gerealiseerd met tientallen start ups, spin offs en het aantrekken van nieuwe bedrijven, zoals Accenture en Conclusion. Op deze manier kan jong talent worden aangetrokken en behouden voor de regio. De komende jaren zal voor bijna € 40 miljoen worden geïnvesteerd in de Campus door de oprichters van de nieuwe campus: de Provincie Limburg, pensioenuitvoerder APG en de Universiteit Maastricht.

Doel van de nieuwe Campus is door interactie tussen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap een broedplaats te worden voor nieuwe bedrijvigheid, innovaties en talentontwikkeling op het gebied van slimme diensten, ofwel smart services. Dit zijn ingenieuze product- en diensteninnovaties gebaseerd op diverse data die met elkaar in verbinding worden gebracht door ICT. Deze slimme combinaties van gegevens leiden bijvoorbeeld tot meer inzicht in de behoefte van klanten, het verhogen van de operationele efficiency en een verbeterde dienstverlening.

Limburg de juiste plek

Roelof Bijlsma, CEO van Conclusion: “De veranderingen gaan steeds sneller, organisaties moeten dus vele malen sneller innoveren. Slimme diensten zijn in deze tijd van digitalisering en toenemend gebruik van mobiele apparatuur steeds belangrijker. De mens krijgt steeds meer data beschikbaar en dient mee te gaan op de golf van innovatie en smart services. Sterker nog, het is de mens die deze slimme diensten bedenkt, ontwikkelt en daardoor voorop loopt. Limburg is hiervoor de juiste plek. De partners en founders hebben elkaar gevonden en vullen elkaar fantastisch aan. De Campus is de broedplaats van Smart Services. De mens is nu aan zet.”

Delivery center in hart van Europa

Het nieuwe Delivery Center van Accenture, het wereldwijde management consulting, technology services en outsourcing bedrijf, zal technologie, operations en digitale diensten leveren aan bedrijven uit verschillende sectoren en landen. Pensioenuitvoerder APG zal Accenture’s eerste en toonaangevende klant zijn die vanuit het Center wordt bediend. Manon van Beek, country managing director van Accenture in Nederland zegt: “Accenture heeft een lange vestigingsgeschiedenis in Nederland met onze kantoren in Amsterdam en Almere. Het openen van een Delivery Center op deze Campus is een logische stap in een regio die zo centraal ligt in Europa en waar veel bedrijven zoals financiële en publieke instellingen zitten. De mogelijkheid om onze uitgebreide ervaring in R&D en onze zakelijke vaardigheden in te zetten om innovatie in de regio te bevorderen was ook een belangrijke factor in onze beslissing.”

Zevenmijlslaarzen

“De vestiging van deze twee grote spelers op de Campus brengt niet alleen nieuwe bedrijvigheid en een substantiële werkgelegenheidsimpuls naar de regio, maar zorgt er – samen met bijvoorbeeld de nieuwe opleidingen die worden ontwikkeld, het toegepaste en fundamenteel onderzoek dat gepland staat, en de faciliterende overheid - voor dat de ontwikkeling en innovatie van smart services op de Campus direct een vlucht kan nemen,” zegt Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken, namens de drie oprichters van de Campus. “Iedere reis begint met een eerste stap. Maar dankzij het enthousiasme van Conclusion en Accenture zijn we deze reis nu met zevenmijlslaarzen begonnen.”

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud