a.s.r. brengt pensioenadministratie onder bij Inadmin

Inadmin neemt de pensioenadministratie van het nieuwe pensioenproduct van a.s.r. voor haar rekening. Dat zijn a.s.r. en Inadmin overeengekomen. Het contract tussen de twee partijen is op 30 oktober jl. ondertekend.

Het contract is ondertekend door Jos Baeten, voorzitter van de Raad van Bestuur van a.s.r. en Dick Sluimers, voorzitter Raad van Bestuur van APG, de moederorganisatie van Inadmin.

De pensioenwereld is in ontwikkeling. Wetgeving verandert, er worden hogere eisen gesteld aan transparantie en het toezicht verscherpt. Tegelijkertijd eisen en krijgen deelnemers steeds meer keuzevrijheid. Onder invloed van al deze factoren worden steeds hogere eisen gesteld aan het operationele uitvoeringstraject, dienen pensioenadministraties flexibeler te worden en moeten de kosten laag en variabel zijn. Mede hierom heeft a.s.r. besloten haar pensioenverzekeringsadministratie van het nieuwe pensioenproduct uit te besteden aan Inadmin.

a.s.r. lanceert onder het label De Amersfoortse haar nieuwe pensioenproduct voor beschikbare premieregelingen (defined contribution), het Werknemers Pensioen. Het Werknemers Pensioen voldoet aan alle moderne eisen die aan een beschikbare premieregeling worden gesteld. Het levert voor de klant een overzichtelijke pensioenopbouw met blijvend lage kosten. Inadmin ondersteunt de pensioenadministratie van het Werknemers Pensioen met een modern pensioenplatform en de administratieve uitvoering op belangrijke onderdelen. Daarmee leggen Inadmin en a.s.r. tevens de basis voor een moderne en flexibele administratie van alle beschikbare premieregelingen van a.s.r. tegen lage kosten.

Jos Baeten, voorzitter Raad van Bestuur a.s.r.: “De mogelijkheden die Inadmin ons biedt in combinatie met de betrouwbaarheid van APG, zijn de redenen voor a.s.r. om deze administratie te voeren op het platform van Inadmin. Deze keuze past in ons beleid om onze kosten flexibel te maken en structureel te verlagen. Dat komt ten goede aan onze klanten. Door de keuze voor Inadmin is het gelukt binnen een jaar een volledig nieuw pensioenproduct in de markt introduceren, dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Hiermee kunnen we als a.s.r. onze positie in de pensioenmarkt verder uitbouwen.”

Dick Sluimers, voorzitter Raad van Bestuur APG: “Naast de collectieve pensioenen zie je ook een deel van de markt bestaan uit meer individuele producten. Met Inadmin kan APG ook dit deel van de markt op maat bedienen. We zijn verheugd om a.s.r. als nieuwe klant van Inadmin te kunnen verwelkomen.”

Over Inadmin

Inadmin is een onderdeel van APG. Zij voert de volledige pensioenadministratie van beschikbare premieregelingen (defined contribution), beleggingsadministratie en verzekeringsadministratie uit. Dit doet Inadmin voor en onder het label van (ondernemings)pensioenfondsen, premie pensioeninstellingen en verzekeringsmaatschappijen. Meer informatie op www.inadmin.nl

Over a.s.r.

a.s.r. is de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen. Met de merken a.s.r., Ardanta, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ditzo biedt a.s.r. een breed assortiment van financiële producten op het terrein van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatie-, en uitvaartverzekeringen. Naast verzekeringsproducten biedt a.s.r. spaar- en beleggingsproducten en bankspaarproducten aan en is a.s.r. als belegger onder meer actief in vastgoedexploitatie en -ontwikkeling. Meer informatie op www.asr.nl

The times they are a-Changin'

Suggestie

The times they are a-Changin'

Effectieve ondersteuning van zelfmanagement voor consumenten

Suggestie

Effectieve ondersteuning van zelfmanagement voor consumenten