Wendela van Uchelen is per 1 mei 2019 benoemd tot General Counsel bij APG Groep. In deze rol, die nieuw is voor de organisatie, gaat Van Uchelen leiding geven aan de afdeling APG Legal. Hierin zullen de afdelingen Group Legal en Bestuurszaken opgaan. Er zal een sterke en samenhangende APG Legal afdeling inclusief bestuurssecretarisfunctie worden gecreëerd. Ze zal aan deze afdeling leiding geven met een focus op de governance binnen APG en de communicatie met strategische (externe) stakeholders. Bovendien wordt zij verantwoordelijk voor duurzaamheidsbeleid van de bedrijfsvoering van APG. Zij zal in deze functie rechtstreeks aan bestuursvoorzitter Gerard van Olphen rapporteren.

Wendela van Uchelen, General Counsel, APGWendela van Uchelen (1966) was hiervoor General Counsel bij de Nederlandse Spoorwegen. Daarvoor bekleedde ze vergelijkbare functies bij Danone, Numico en BP, in zowel binnen en buitenland. Zij studeerde rechten in Amsterdam en Cambridge, Engeland. Na haar studie startte ze bij Nauta Dutilh als advocaat. Zij is commissaris bij PZEM en bestuurslid bij Kids Rights.

Gerard van Olphen, bestuursvoorzitter APG: “Gezien de complexiteit van de toezichthoudende gremia binnen en buiten APG, hebben we een grote behoefte aan een sterke en samenhangende Legal functie die interne en externe governance borgt. We zijn zeer verheugd dat Wendela aan deze nieuwe afdeling leiding wil gaan geven en ook verantwoordelijkheid wil dragen voor een optimale inrichting ervan. Met haar opleiding en brede ervaring heeft zij alles in huis om dat hier bij APG tot een succes te maken. Ik zie uit naar de samenwerking met haar.”

Partners kunnen langer van pasgeborene genieten

Suggestie

Partners kunnen langer van pasgeborene genieten

Suggestie

"We kijken ook naar de kansen die deze crisis biedt"