APG bouwt mee aan Europees pensioenplatform

Het aantal mensen dat een periode in het buitenland gaat werken neemt toe. ‘Vlakbij’ in Europa, misschien wel als grensarbeider of toch iets verder weg. Barcelona, München of Rome. Wat we weten is dat de arbeidsmarkt internationaler en mobieler wordt. Werken in het buitenland betekent vaak ook dat je pensioen opbouwt in dat land. Hiermee wordt inzicht krijgen in wat je waar hebt opgebouwd er vaak niet makkelijker op. Je hebt niet alleen te maken hebt met meerdere pensioenpotjes bij meerdere fondsen, maar ook nog in verschillende landen. Succes!

ls het aan de Europese Unie ligt, biedt een Europees pensioenplatform uitkomst. Een internationaal consortium van ervaren pensioenpartijen, waaronder APG, werkt met de EU aan de komst van zo’n Europees pensioenplatform. Noem het een Track & Trace van je pensioen.  

Het consortium en de EU startten al in 2013 met de uitwerking van dit idee en zijn nu toe aan de volgende fase. Er komt een pilot, waarbij de bestaande website  www.FindyourPension.eu stap voor stap wordt uitgebreid. Er zal generieke pensioeninformatie worden aangeboden uit meerdere Europese landen. Hoe wordt pensioen geregeld in bijvoorbeeld Duitsland of België? En men kan er terecht voor hulp bij het traceren van opgebouwd pensioen in ten minste vijf Europese lidstaten. Ook wordt in de pilot de technische basis gelegd voor de Europese track & trace functionaliteiten. Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk pensioenpartijen aan te sluiten.  

 

Meer aandacht voor pensioen in onderzoeksjournalistiek

Suggestie

Meer aandacht voor pensioen in onderzoeksjournalistiek

Wereldwijd SDI Asset Owner Platform neemt voortouw bij duurzaam beleggen

Suggestie

Wereldwijd SDI Asset Owner Platform neemt voortouw bij duurzaam beleggen