APG heeft via de Australische specialist in commerciële vastgoedschulden, MaxCap Group, zijn eerste stap in de vastgoedschuldensector in Azië Pacific gezet. Dit is een nieuw partnerschap voor APG, dat een eerste toezegging van €185 miljoen aan de strategie heeft toegezegd, met een optie voor uitbreiding tot €370 miljoen. De samenwerking richt zich op senior-stretchkrediet met eerste recht van hypotheek. Daarbij ligt de concentratie op construction lending in verschillende beleggingscategorieën binnen de vastgoedsector. Het eerste kapitaal is al verstrekt aan de eerste seed-lening voor een project voor gemengd gebruik in Melbourne.

APG is al vijf jaar succesvol actief in vastgoedschuldbeleggingen in Europa en de VS en verwacht meer kapitaal toe te zeggen aan dergelijke strategieën in de regio Azië Pacific.

Graeme Torre, Managing Director en Head of Private Real Estate Asia-Pacific:

“Als pensioenbelegger zoeken we constant naar aantrekkelijke beleggingen over de hele wereld, waarmee we voor stabiele, lange termijn rendementen voor onze pensioenfondsklanten kunnen realiseren. Door de structurele verschuiving van de marktdynamiek in de Australische bankensector verwachten we dat het rendement van aandelen en schuldeffecten steeds dichter naar elkaar toe zal komen. Zodoende geeft een vastgoedschuldstrategie ons de kans om via een aantrekkelijke risico/rendement propositie in deze beleggingscategorie te stappen. Wij zijn ervan overtuigd dat MaxCap met zijn lokale kennis, zijn goed aangeschreven reactievermogen en zijn bewezen trackrecord een sterke lange termijn partner voor APG zal zijn.”

Wayne Lasky, medeoprichter en Managing Director van MaxCap Group: We zijn erg verheugd dat we samen met APG deze schaalbare en duurzame strategie aangaan. Commerciële vastgoedschuld staat als institutionele beleggingscategorie in Australië nog in de kinderschoenen. We kijken ernaar uit om een lange termijn relatie met APG op te bouwen en sterke voor risico gecorrigeerde rendementen te leveren voor de klanten van APG en hun deelnemers.”

De investering is gedaan namens ABP, SPW en PPF APG.

Lees het engelstalige persbericht hier.

 

 

Wereldwijde beleggers standaardiseren CO2-rekenmethodes

Suggestie

Wereldwijde beleggers standaardiseren CO2-rekenmethodes

APG benoemt Pieter Borsboom tot Managing Director Communicatie

Suggestie

APG benoemt Pieter Borsboom tot Managing Director Communicatie