Na een succesvolle overname, hebben zowel APG als QIC ieder een belang van 16,8% in Brussels Airport. Afronding van de transactie vindt naar verwachting in de komende maanden plaats en is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder. Het door APG en QIC geleide consortium bestaat verder uit Swiss Life.

Patrick Kanters, Managing Director Global Real Assets bij APG: "Als pensioenbelegger zijn wij voortdurend op zoek naar aantrekkelijke investeringen in infrastructuur wereldwijd, die ons helpen om stabiele en lange termijn rendementen te realiseren voor ABP en andere pensioenfondsklanten waar we voor werken."

"Deze investering in Brussels Airport, die we namens ABP doen, sluit naadloos aan op onze strategie, aangezien het een aantrekkelijke kans is om toegang te krijgen tot kwalitatief hoogwaardige, robuuste infrastructuur met een veelbelovend groeipotentieel op lange termijn. We zien uit naar positieve en lange termijn samenwerking met de andere aandeelhouders van Brussels Airport, Ontario Teacher's Pension Plan en FPIM.”

Ross Israël, Head of Global Infrastructure bij QIC: "Ik ben opgetogen dat ons team erin geslaagd is een kwalitatief hoogwaardige infrastructuur asset te vergaren, namens de investeerders in het QIC Global Infrastructure Fund en een lang bestaande klant van QIC.”

"Deze toevoeging aan onze portfolio levert onze klanten belangrijke diversificatievoordelen op en heeft een sterke bescherming in neerwaartse markten. Verder past het in onze strategie om met actief beheer lange termijn waarde te creëren."

Brussels Airport is de grootste luchthaven van België. Het is gelegen nabij de politieke hoofdstad van Europa, waar onder meer de EU en de NAVO zetelen. Het is een sterk presterende gateway luchthaven, ondersteund door een transparante en stabiele regelgeving.

 

APG boekt forse vooruitgang met duurzame doelen

Suggestie

APG boekt forse vooruitgang met duurzame doelen

‘Dit mag geen papieren tijger worden’

Suggestie

‘Dit mag geen papieren tijger worden’