Een lange termijn visie staat centraal bij onze beleggingen

Wat houdt asset management bij APG in?


Het is essentieel dat u als pensioenfondsbestuurder nu en in de toekomst de verplichtingen aan uw deelnemers kan nakomen. Dat vraagt onder andere om asset management met een lange termijn visie en goed gefundeerde strategische plannen. APG Asset Management kan u hierbij helpen.

Wij zijn gericht op het realiseren van een goed en betaalbaar pensioen voor huidige en toekomstige generaties. Wereldwijd zijn we één van de grootste beheerders van pensioenvermogen. Onze klanten profiteren van onze schaalgrootte, omdat deze toegang geeft tot beleggingsmogelijkheden (bijvoorbeeld private equity en infrastructuur) en externe mandaten die mogelijk anders niet of niet tegen dezelfde voorwaarden toegankelijk zouden zijn. Met ongeveer 650 hooggekwalificeerde medewerkers die werken vanuit Nederland, de VS en Azië, hebben we de expertise in huis om een stabiel rendement te halen voor de lange termijn.

Voor pensioenfondsen beleggen we circa 443 miljard euro (december 2016) met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Daarbij gaat het om de balans tussen rendement en risico. En om een stabiel beleid gericht op de lange termijn. Het resultaat: al 20 jaar een gemiddeld jaarlijks nominaal rendement van circa 7 procent.

APG als asset manager

Lees meer over onze dienst asset management bij APG als asset manager. Daar gaan we onder andere in op het beleggingsproces, risicomanagement en verantwoord beleggen.

Uw pensioenartikelen

inhoud

Reader uitleg | Deel uw reader

U bevindt zich op uw eigen reader-pagina waar u de voor u interessante artikelen kunt verzamelen en bewaren. U kunt inloggen zodat u deze reader overal kunt lezen. U bent nog niet ingelogd en daarom worden deze artikelen alleen in deze sessie bewaard.

Login met uw Twitter of uw Facebook of uw LinkedIn account

Print de reader inhoud